>
KON.DEURNE SPARTANS
BASE- EN SOFTBALLCLUB
STAMNUMMER 15 - SINCE 1948
KON.DEURNE SPARTANS
BASE- EN SOFTBALLCLUB
STAMNUMMER 10 - SINCE 1948
320px
K. DEURNE SPARTANS BSC
Een rijke maar ook turbulente geschiedenis
Voorzitter
Van Hove Luc
+32 475 203 113
Secretaris & Sportsec.
Van den Broek Nicole
+32 472 841 395
Medewerker
Van Hove Evi
+32 479 486 041
Medewerker
Ramaekers Guy
+32 470 840 889
Koninklijke Deurne Spartans Base- & Softballclub vzw
Ruimtevaartlaan 22
2100 Deurne
Tel. Clubhuis : +32 3 366 19 05
info@spartans.be
IBAN : BE36 7755 9910  7181
BIC : GKCC BE BB
BTW : BE 0415 171 777
Gesticht op 1 november 1948 door A. Eeckhout als 'Zonnestraal B.C.' met stamnummer 15, kent de club die uiteindelijk 'Spartans' zal worden, een woelig bestaan.

Van gedwongen verhuis van terrein over uittochten van spelers, Europese competities, eeuwig wachten op een landstitel, problemen met infrastructuur en alles wat een sportvereniging zoal kan overkomen. Tijden van grote vreugde en droefenis, topprestaties en prestaties die we gelukkig al lang vergeten zijn, Spartans heeft het allemaal meegemaakt.

De rijke geschiedenis van de club loopt net als bij andere pioniers van de Belgische baseballsport ook als een rode (of groene zo U wil) draad door diezelfde Belgische baseballgeschiedenis.

Het is onmogelijk om dit rijke verleden in een klein kadertje te vatten. Net daarom kan je hier een uitgebreide historiek van onze geliefde club terugvinden. Voor het leesgemak kan je dit ook hier als een PDF-document downloaden.

Het bij elkaar harken van verhalen uit de oude doos, oude websites, verhalen van zij die een groot deel nog zelf meegemaakt hebben, enzovoort is een hele klus. Onze excuses als er dingen zijn die we over het hoofd hebben gezien.

Bij deze een warme oproep om het verhaal van onze club verder aan te vullen. Spreek er iemand over aan of stuur een mailtje naar admin@spartans.be. Alle bijkomende info is welkom. Dat geldt uiteraard ook voor foto's, boekjes, documenten en informatie allerhande.

Waar je echter zelden in een historisch overzicht over leest is over die talloze vrijwilligers die een deel van hun leven hebben opgegeven om deze unieke club te maken tot wat ze is. Zonder hen geen accommodatie, geen coaches, geen clubhuis, geen..., kortom geen Deurne Spartans! Daarom uit de grond van het Spartans-hart een oververdiend 'BEDANKT' aan al die mensen die ons dag in dag uit maken tot wat we zijn: 'ONE SPARTANS!!!'

Veel leesplezier.

De Voorzitter.
Teamwork Makes The Dream Work
Disclaimer
Alle teksten op deze site door Webbie en deze zijn persoonlijk van de auteur en niet noodzakelijk de mening van K.Deurne Spartans BSC

Foto's : Pit De Bens behoudens andere vermelding. Alle rechten voorbehouden.

Logo's en Affiches : Pit De Bens. Alle rechten voorbehouden.

Alle content is eigendom van K.Deurne Spartans BSC tenzij anders vermeld. Reproductie of publicatie kan enkel met uitdrukkelijke toestemming van K.Deurne Spartans BSC en/of de auteur.

© K.Deurne Spartans BSC - 2018
Onze Nieuwsbrief
U verlaat www.spartans.be wordt omgeleid naar onze mailinghost!