KONINKLIJKE DEURNE SPARTANS
BASE- EN SOFTBALLCLUB
STAMNUMMER 15 - SINCE 1948
Welcome to the Home of the
2015 / 2016 AND 2018 / 2019 Back-To-Back
Belgian Baseball Champions

Archiefpagina artikels Softball Heren

Hier vind je het blog van onze Softball Heren.
Je ziet hier alle artikels uit de lopende jaargang. Maak je keuze in de box om oudere artikels te bekijken.
Voor het archief van de wedstrijdverslagen, die kan je voor elk team vinden in het menu.

WEDSTRIJDVERSLAG 02-05/08 @PIONEERS en vs CHICABOOS
NIET MEER IN EIGEN HAND

Alweer te sterk Pioneers en sterke prestatie in Stabroek

Op voorhand al excuses voor het ontbreken van statistieken en de beperkte samenvatting wegens het, alweer, ontbreken van live-scoring.

De clash tussen de 2 leiders in de stand Pioneers en Spartans viel op vrijdag in het voordeel van de Hobokenaren uit.

De Spartaanse aanval had geen antwoord op de sterke pitching van Pioneers. Een aarzelende start van de Spartans-pitching zag Hoboken meteen 3-0 voorkomen. Met nu echter meer controle kon Spartans de score wel enigszins in de hand houden maar aan de verdiende 6-1 zege van Pioneers viel niets af te dingen.


Op maandag een must-win dus voor de Spartanen op het veld van Chicaboos.
Spartans nam meteen een 0-1 voorsprong, Chicaboos kwam op 1-1 maar dan was Spartans gelanceerd. Geholpen door enkele errors van de Chicaboos-verdediging liepen de Guerrreros uit tot 1-9. De Stabroekenaren vochten nog enigszins terug tot 5-9 maar inning 4 zag een Spartaanse raid naar 5-17 en meteen ook  einde wedstrijd.

Zo ligt de competitie nog volledig open. De Guerreros staan met nog 3 wedstrijden te gaan nu 1 wedstrijd achter op Pioneers en staat gelijk met Braves. Beide teams hebben echter nog respectievelijk 1 en 2 wedstrijden minder gespeeld dan de Spartanen. Het is dus duidelijk dat Spartans de strijd om de play-offs niet meer in eigen hand heeft. Van de 2 komt enkel Braves nog een keer op bezoek en dus wordt het resultaat van de onderlinge wedstrijd tussen Pioneers en Braves levensbelangrijk. Die wedstrijd wordt echter na de thuiswedstrijd tegen Brasschaat gespeeld. Bij winst van de Spartanen ligt het dus opnieuw open.

Volgende wedstrijd aanstaande vrijdag op het veld van Borgerhout Squirrels om 19u.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 12/07 VS PIONEERS EN 15/07 VS SQUIRRELS
WINST EN VERLIES

Sterk Pioneers

De Spartaanse Guerreros gingen voor het eerst dit seizoen onderuit op eigen veld.

Tegen een sterk werpende Kristof Van Aarsen (6.0ip - 6h - 2r - 2er - 3bb - 7so) voor Hoboken Pioneers hadden de Spartanen dit keer geen verhaal. Een mindere dag van Guerreros-werper Jan Cech (6.0ip - 7h - 10r - 7er - 5bb - 9so) betekende dan ook dat het Hobokense kanon al snel op scherp werd gesteld.

Alhoewel de thuisploeg aanvankelijk na een 1-0 voorsprong en een 1-2 achterstand toch tot 2-2 kon terugkomen was dan de kous af. OVer een 2-4 naar 2-5 powerde Pioneers in inning 6 met 5 runs door naar een 2-10 eindstand.

Een logische overwinning voor de Hobokenaren die zo mee met de Guerreros aan de leiding komen in het klassement.


Terug aan de winst

Op voorhand excuses voor het ontbreken van statistieken en meer details wegens geen live scoring voorhanden...(diepe zucht...)

Na de nederlaag tegen Pioneers was het zaak voor de Guerreros om zich te herpakken thuis tegen Borgerhout Squirrels.

In een pitcherduel tussen Joseph Vangenechten voor Squirrels en Jan Cech voor Spartans trokken de Guerreros aan het langste eind. In een degelijke wedstrijd was het kanon dat tegen Pioneers nog stil bleef nu wel aan het werk. Spartans kon gestaag de voorsprong uitbreiden terwijl een beter werpende Jan Cech dit keer Borgerhout netjes tegenhouden en een shutout op zijn naam schrijven na de 5-0 overwinning.

Een prima prestatie. Volgende week zijn de Heren vrij om op Vrijdag 26/07 op het veld van Chicaboos opnieuw op zoek te gaan naar winst. De strijd om de playoff plaatsen is ondertussen een race tussen 3 aan elkaar gewaagde teams geworden. Naast Spartans zijn Hoboken Pioneers en Brasschaat Braves de 3 teams die strijden om het playoff-ticket en de kans op de Belgische Titel.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 21/06 @SQUIRRELS
SECURE WEDSTRIJD

Snelle voorsprong van de Guerreros op het veld van Borgerhout Squirrels dat kon profiteren in de tweede inning van een base-on-balls, een wild pitch en een passed ball om zonder een hit de 0-1 op het bord te zetten.

De wedstrijd werd bepaald door een pitcherduel met aan de kant van Squirrels Joseph Vangenechten (7.0ip - 2h - 4r - 3er - 3bb - 12so) en voor de Spartanen Filip Koblizek (7.0ip - 2h - 1r - 1er - 0bb - 10so).

Door de stevige en effectieve pitching sloegen beide teams maar 2 (!) hits elk in de wedstrijd. Voor Squirrels kwamen die 2 hits in inning 4 waarmee ze de stand in evenwicht konden brengen (1-1).

Met telkens 3 sneel outs aan beide kanten duurde het de laatste slagbeurt waarin de Guerreros door een hit-by-pitch, een base-on-balls, 2 errors van de Squirrels verdediging en een hit de stand op 1-4 konden brengen. Met 3 opeenvolgende outs in de laatste slagbeurt van Borgerhout kon de overwinning opgetekend worden voor de Spartanen.

Alweer een sterke prestatie van de Guerreros die stevig aan de leiding blijven in de stand.

Volgende wedstrijd is
Maandag 01/07 om 19u op eigen veld tegen Chicaboos uit Stabroek.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 14/06 @PIONEERS
EERSTE VERLIES


Een verplaatsing naar naaste concurrent Hoboken Pioneers beloofde voor de Spartans Guerreros geen wandeling in het park te worden.

De wedstrijd zat een tijdlang op slot en alhoewel Pioneers geen opening vond tegen Spartans-pitcher Jan Cech (6.0ip - 5h - 3r - 3er - 1bb - 7so) gold dat evenzeer voor de Spartanen tegen werper Kristof Van Aarsen (6.0ip - 7h - 1r - 1er - 1bb - 8so).

De 0-0 bleef op het bord tot inning 4 waarin uiteindelijk de beslising zou vallen. De Guerreros openden de score middels een double van Jan Cech gevolgd door een triple van Wesley Verelst (0-1). In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Hoboken 4 hits en scoorde 3 runs (3-1). Spartans gaf nog wat tegengas, sloeg nog 3 hits in maar kwam niet meer tot scoren.

Het eerste verlies dus voor de Guerreros in dat evenwel op kop van de rangschikking blijft maar nu wel de hete adem van Pioneers in de nek voelt.

Volgende week terug aanknopen met de winst op het veld van Borgerhout Squirrels dus!WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 24/05 @CHICABOOS
ALWEER SNELLE WINST


Geen live scoring dus geen statistieken...

De Guerreros op bezoek bij Chicaboos blijven door de competitie denderen.
Slachtoffer van dienst deze week was dus Chicaboos dat geen antwoord had op de aanvalskracht van de Spartanen. 3 Innings waren deze keer voldoende om met alweer een win huiswaarts te keren en zo eveneens ongeslagen aan de top van de rangschikking te blijven.

Volgende Vrijdag wacht op eigen veld Brasschaat Braves waar de Guerreros in de eerste ronde met een 0-13 winst de eerste win van het seizoen opstreken.

Hopelijk wordt de tweede speelronde even succesvol als de eerste!WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 10/05 VS SQUIRRELS
NIEUWE WINST

De burenstrijd met Borgerhout Squirrels liep uit op een 4-0 overwinning voor de Spartaanse Guerreros.

Sterk pitching aan beide kanten, voor Squirrels Joseph Vangenechten (6.0ip - 3h - 4r - 0er - 7bb - 5so) en voor Spartans Jan Cech (7.0ip - 2h - 0r - 0er - 1bb - 12so) hield de wedstrijd lang op slot.
De 4e inning zag de Spartanen echter 2 hits slaan en gretig gebruik manen van een error in de Borgerhout-verdediging en zomaar 4 runs op het bord zetten.

Spartans-werper Jan Cech en de Guerreros-verdediging hielden de boel mooi dicht en konden zo de nul houden. Borgerhout recupereerde nog wel van de moeilijke 4e inning maar kwam zelf niet tot scoren.

Een al bij al verdiende overwinning voor de Guerreros die met een 3 op 3 stevig op de eerste plaats in het klassement blijven.

Volgende week een vrij weekend voor de Spartanen waarna de eerste uitwedstrijd van het seizoen volgt op Chicaboos in Stabroek.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 03/05 VS PIONEERS
TWEEDE KEER WINST


De Guerreros speelden hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Hoboken Pioneers.

De nieuwe Tsjechische pitcher, die ook nog een homerun zou slaan, leverde uitstekend werk maar zag door enkele foutjes de Hobokenaren toch in de wedstrijd blijven.
Aan Pioneers-kant pitchte Kristof Van Aarssen eveneens een sterke wedstrijd zodat de 7-6 eindstand in het voordeel van de Spartanen een mooie weergave was van een spannende wedstrijd.

De volgende thuiswedstrijd deze Vrijdag tegen Borgerhout Squirrels belooft alweer vuurwerk.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 26/04 @BRAVES
STERKE START

Ons nieuw Softball Heren team, de Guerreros, startte deze week zijn competitie in de hoogste afdeling met een verplaatsing naar Brasschaat Braves.
De Spartans-aanval was goed bij slag en Brasschaat zou niet in de wedstrijd komen. De Tsjechische pitcher/catcher combinatie leverde sterk werk en zou nagenoeg niets van Braves toestaan. De Brasschatenaren hadden geen antwoord op de batting van de Spartanen en de 0-13 eindstand was zelfs geenszins overdreven te noemen.

Een sterke start voor de Guerreros die zo hun jacht op een mooi resultaat in de competitie hebben ingezet.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 02-05/08 @PIONEERS en vs CHICABOOS
NIET MEER IN EIGEN HAND

Alweer te sterk Pioneers en sterke prestatie in Stabroek

Op voorhand al excuses voor het ontbreken van statistieken en de beperkte samenvatting wegens het, alweer, ontbreken van live-scoring.

De clash tussen de 2 leiders in de stand Pioneers en Spartans viel op vrijdag in het voordeel van de Hobokenaren uit.

De Spartaanse aanval had geen antwoord op de sterke pitching van Pioneers. Een aarzelende start van de Spartans-pitching zag Hoboken meteen 3-0 voorkomen. Met nu echter meer controle kon Spartans de score wel enigszins in de hand houden maar aan de verdiende 6-1 zege van Pioneers viel niets af te dingen.


Op maandag een must-win dus voor de Spartanen op het veld van Chicaboos.
Spartans nam meteen een 0-1 voorsprong, Chicaboos kwam op 1-1 maar dan was Spartans gelanceerd. Geholpen door enkele errors van de Chicaboos-verdediging liepen de Guerrreros uit tot 1-9. De Stabroekenaren vochten nog enigszins terug tot 5-9 maar inning 4 zag een Spartaanse raid naar 5-17 en meteen ook  einde wedstrijd.

Zo ligt de competitie nog volledig open. De Guerreros staan met nog 3 wedstrijden te gaan nu 1 wedstrijd achter op Pioneers en staat gelijk met Braves. Beide teams hebben echter nog respectievelijk 1 en 2 wedstrijden minder gespeeld dan de Spartanen. Het is dus duidelijk dat Spartans de strijd om de play-offs niet meer in eigen hand heeft. Van de 2 komt enkel Braves nog een keer op bezoek en dus wordt het resultaat van de onderlinge wedstrijd tussen Pioneers en Braves levensbelangrijk. Die wedstrijd wordt echter na de thuiswedstrijd tegen Brasschaat gespeeld. Bij winst van de Spartanen ligt het dus opnieuw open.

Volgende wedstrijd aanstaande vrijdag op het veld van Borgerhout Squirrels om 19u.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 12/07 VS PIONEERS EN 15/07 VS SQUIRRELS
WINST EN VERLIES

Sterk Pioneers

De Spartaanse Guerreros gingen voor het eerst dit seizoen onderuit op eigen veld.

Tegen een sterk werpende Kristof Van Aarsen (6.0ip - 6h - 2r - 2er - 3bb - 7so) voor Hoboken Pioneers hadden de Spartanen dit keer geen verhaal. Een mindere dag van Guerreros-werper Jan Cech (6.0ip - 7h - 10r - 7er - 5bb - 9so) betekende dan ook dat het Hobokense kanon al snel op scherp werd gesteld.

Alhoewel de thuisploeg aanvankelijk na een 1-0 voorsprong en een 1-2 achterstand toch tot 2-2 kon terugkomen was dan de kous af. OVer een 2-4 naar 2-5 powerde Pioneers in inning 6 met 5 runs door naar een 2-10 eindstand.

Een logische overwinning voor de Hobokenaren die zo mee met de Guerreros aan de leiding komen in het klassement.


Terug aan de winst

Op voorhand excuses voor het ontbreken van statistieken en meer details wegens geen live scoring voorhanden...(diepe zucht...)

Na de nederlaag tegen Pioneers was het zaak voor de Guerreros om zich te herpakken thuis tegen Borgerhout Squirrels.

In een pitcherduel tussen Joseph Vangenechten voor Squirrels en Jan Cech voor Spartans trokken de Guerreros aan het langste eind. In een degelijke wedstrijd was het kanon dat tegen Pioneers nog stil bleef nu wel aan het werk. Spartans kon gestaag de voorsprong uitbreiden terwijl een beter werpende Jan Cech dit keer Borgerhout netjes tegenhouden en een shutout op zijn naam schrijven na de 5-0 overwinning.

Een prima prestatie. Volgende week zijn de Heren vrij om op Vrijdag 26/07 op het veld van Chicaboos opnieuw op zoek te gaan naar winst. De strijd om de playoff plaatsen is ondertussen een race tussen 3 aan elkaar gewaagde teams geworden. Naast Spartans zijn Hoboken Pioneers en Brasschaat Braves de 3 teams die strijden om het playoff-ticket en de kans op de Belgische Titel.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 21/06 @SQUIRRELS
SECURE WEDSTRIJD

Snelle voorsprong van de Guerreros op het veld van Borgerhout Squirrels dat kon profiteren in de tweede inning van een base-on-balls, een wild pitch en een passed ball om zonder een hit de 0-1 op het bord te zetten.

De wedstrijd werd bepaald door een pitcherduel met aan de kant van Squirrels Joseph Vangenechten (7.0ip - 2h - 4r - 3er - 3bb - 12so) en voor de Spartanen Filip Koblizek (7.0ip - 2h - 1r - 1er - 0bb - 10so).

Door de stevige en effectieve pitching sloegen beide teams maar 2 (!) hits elk in de wedstrijd. Voor Squirrels kwamen die 2 hits in inning 4 waarmee ze de stand in evenwicht konden brengen (1-1).

Met telkens 3 sneel outs aan beide kanten duurde het de laatste slagbeurt waarin de Guerreros door een hit-by-pitch, een base-on-balls, 2 errors van de Squirrels verdediging en een hit de stand op 1-4 konden brengen. Met 3 opeenvolgende outs in de laatste slagbeurt van Borgerhout kon de overwinning opgetekend worden voor de Spartanen.

Alweer een sterke prestatie van de Guerreros die stevig aan de leiding blijven in de stand.

Volgende wedstrijd is
Maandag 01/07 om 19u op eigen veld tegen Chicaboos uit Stabroek.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 14/06 @PIONEERS
EERSTE VERLIES


Een verplaatsing naar naaste concurrent Hoboken Pioneers beloofde voor de Spartans Guerreros geen wandeling in het park te worden.

De wedstrijd zat een tijdlang op slot en alhoewel Pioneers geen opening vond tegen Spartans-pitcher Jan Cech (6.0ip - 5h - 3r - 3er - 1bb - 7so) gold dat evenzeer voor de Spartanen tegen werper Kristof Van Aarsen (6.0ip - 7h - 1r - 1er - 1bb - 8so).

De 0-0 bleef op het bord tot inning 4 waarin uiteindelijk de beslising zou vallen. De Guerreros openden de score middels een double van Jan Cech gevolgd door een triple van Wesley Verelst (0-1). In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Hoboken 4 hits en scoorde 3 runs (3-1). Spartans gaf nog wat tegengas, sloeg nog 3 hits in maar kwam niet meer tot scoren.

Het eerste verlies dus voor de Guerreros in dat evenwel op kop van de rangschikking blijft maar nu wel de hete adem van Pioneers in de nek voelt.

Volgende week terug aanknopen met de winst op het veld van Borgerhout Squirrels dus!WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 24/05 @CHICABOOS
ALWEER SNELLE WINST


Geen live scoring dus geen statistieken...

De Guerreros op bezoek bij Chicaboos blijven door de competitie denderen.
Slachtoffer van dienst deze week was dus Chicaboos dat geen antwoord had op de aanvalskracht van de Spartanen. 3 Innings waren deze keer voldoende om met alweer een win huiswaarts te keren en zo eveneens ongeslagen aan de top van de rangschikking te blijven.

Volgende Vrijdag wacht op eigen veld Brasschaat Braves waar de Guerreros in de eerste ronde met een 0-13 winst de eerste win van het seizoen opstreken.

Hopelijk wordt de tweede speelronde even succesvol als de eerste!WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 10/05 VS SQUIRRELS
NIEUWE WINST

De burenstrijd met Borgerhout Squirrels liep uit op een 4-0 overwinning voor de Spartaanse Guerreros.

Sterk pitching aan beide kanten, voor Squirrels Joseph Vangenechten (6.0ip - 3h - 4r - 0er - 7bb - 5so) en voor Spartans Jan Cech (7.0ip - 2h - 0r - 0er - 1bb - 12so) hield de wedstrijd lang op slot.
De 4e inning zag de Spartanen echter 2 hits slaan en gretig gebruik manen van een error in de Borgerhout-verdediging en zomaar 4 runs op het bord zetten.

Spartans-werper Jan Cech en de Guerreros-verdediging hielden de boel mooi dicht en konden zo de nul houden. Borgerhout recupereerde nog wel van de moeilijke 4e inning maar kwam zelf niet tot scoren.

Een al bij al verdiende overwinning voor de Guerreros die met een 3 op 3 stevig op de eerste plaats in het klassement blijven.

Volgende week een vrij weekend voor de Spartanen waarna de eerste uitwedstrijd van het seizoen volgt op Chicaboos in Stabroek.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 03/05 VS PIONEERS
TWEEDE KEER WINST


De Guerreros speelden hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Hoboken Pioneers.

De nieuwe Tsjechische pitcher, die ook nog een homerun zou slaan, leverde uitstekend werk maar zag door enkele foutjes de Hobokenaren toch in de wedstrijd blijven.
Aan Pioneers-kant pitchte Kristof Van Aarssen eveneens een sterke wedstrijd zodat de 7-6 eindstand in het voordeel van de Spartanen een mooie weergave was van een spannende wedstrijd.

De volgende thuiswedstrijd deze Vrijdag tegen Borgerhout Squirrels belooft alweer vuurwerk.


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 26/04 @BRAVES
STERKE START

Ons nieuw Softball Heren team, de Guerreros, startte deze week zijn competitie in de hoogste afdeling met een verplaatsing naar Brasschaat Braves.
De Spartans-aanval was goed bij slag en Brasschaat zou niet in de wedstrijd komen. De Tsjechische pitcher/catcher combinatie leverde sterk werk en zou nagenoeg niets van Braves toestaan. De Brasschatenaren hadden geen antwoord op de batting van de Spartanen en de 0-13 eindstand was zelfs geenszins overdreven te noemen.

Een sterke start voor de Guerreros die zo hun jacht op een mooi resultaat in de competitie hebben ingezet.


WE ARE SPARTANS!
Alle artikelteksten op deze site door Webbie en deze zijn persoonlijk van de auteur en niet noodzakelijk de mening van K.Deurne Spartans BSC
Disclaimer
Alle teksten op deze site door Webbie en deze zijn persoonlijk van de auteur en niet noodzakelijk de mening van K.Deurne Spartans BSC

Foto's : Pit De Bens behoudens andere vermelding. Alle rechten voorbehouden.

Logo's en Affiches : Pit De Bens. Alle rechten voorbehouden.

Alle content is eigendom van K.Deurne Spartans BSC tenzij anders vermeld. Reproductie of publicatie kan enkel met uitdrukkelijke toestemming van K.Deurne Spartans BSC en/of de auteur.

© K.Deurne Spartans BSC - 2019
Onze Nieuwsbrief
U verlaat www.spartans.be en wordt omgeleid naar onze mailinghost!

Koninklijke Deurne Spartans Baseball en Softball Club vzw

Ruimtevaartlaan 22, 2100 Deurne
Telefoon : +32 3 366 19 05

IBAN : BE36 7755 9910  7181
BIC : GKCC BE BB
BTW : BE 0415 171 777
© Koninklijke Deurne Spartans BSC vzw - 2022 - Alle Rechten Voorbehouden
Feedback : klik hier
Versie: 8.2.1 - 06/10/2021