KONINKLIJKE DEURNE SPARTANS
BASE- EN SOFTBALLCLUB
STAMNUMMER 15 - SINCE 1948
Welcome to the Home of the
2015 / 2016 AND 2018 / 2019 Back-To-Back
Belgian Baseball Champions

Archiefpagina artikels Softball Dames

Hier vind je het blog van onze Softball Dames.
Je ziet hier alle artikels uit de lopende jaargang. Maak je keuze in de box om oudere artikels te bekijken.
Voor het archief van de wedstrijdverslagen, die kan je voor elk team vinden in het menu.

VOORSEIZOEN 2020

01 February, 2020

VOORSEIZOEN 2020


De eerste voorseizoenswedstrijden zijn bekend.

Dit staat er al op de planning :


SOFTBALL DAMES

ZO 29/03 : KICKER IN JE BIL TOERNOOI @KICKERS WAALWIJK

Deelnemende teams zijn Kickers Waalwijk (NL), Chipmunks Hagen (D), Sittars Condors (NL), HSV Zwijndrecht (NL) en Deurne Spartans


Alle speelschema's zijn te vinden onder het teamnieuws

WEDSTRIJDVERSLAG 25/08 VS GIANTS

26 August, 2019ALWEER WINST

Een warme zondagnamiddag en het bezoek van Giants uit Heist-op-den-Berg gaf onze dames de kans om hun winning-streak, na de mooie winst tegen Braine, verder te zetten.

Ondanks een aarzelend begin en een snelle voorsprong voor Giants (0-1) namen de Spartanen al snel de bat (en daarmee ook het heft) in handen.
De Ladies sloegen 6 hits en maakte gebruik van 3 errors van de verdediging om meteen een 7-1 stand op het bord te zetten.

Een aangeslagen Giants had geen antwoord op de, ondertussen onder stoom gekomen (óók letterlijk door de loden hitte), pitching van Spartans; incasseerde meteen 2 strikeouts en een rechtstreekse out in inning 2.
Vastbesloten om snel naar de verfrissing in het clubhuis te gaan zorgden 7 hits, waaronder 2 doubles, voor een 15-1 tussenstand na inning 2.

Giants vocht nog even terug in inning 3 om de mercy rule te vermijden met 2 hits en een triple (15-3) alvorens een nieuwe strikeout de een einde maakte aan de inning.
Spartans, nu rustig controlerend, scoorde niet in de gelijkmakende slagbeurt. 2 Strikeouts na mekaar, gevolgd door een error zette Giants op de laatste out van de wedstrijd. Een zevende strikeout in de wedstrijd (4 op de laatste 5 batters) bracht uiteindelijk de beslissing.

De 15-3 betekent de vierde overwinning voor de dames in deze reeks en er kan dus met vertrouwen naar de uitwedstrijd op Mons Athletics worden toegeleefd.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 04/08 vs TOURNAI CELTICS

06 August, 2019PRIMA PRESTATIE

Een mooie zondagnamiddag en een thuiswedstrijd tegen Tournai Celtics op het programma beloofde op voorhand een aangename bedoening te worden.

De dames, die door het EK U16 enkele kernspeelsters moesten missen, gingen ietwat aarzelend van start. Een uit noodzaak door mekaar gegooide infield moest duidelijk even wennen aan de nieuwe opstelling. Ook starting-pitcher Dinah Deroy moest even aanpassen en zou 2 innings nodig hebben om volledig in de wedstrijd te komen.

Celtics daarentegen startten sterk aan de wedstrijd en kwamen meteen, geholpen door wat onzekerheden in de Spartaanse verdediging, 0-3 voor. Spartans antwoordde wel en scoorde 2 runs in de gelijkmakende slagbeurt (2-3). De meisjes uit Doornik zetten echter door en maakten er in de tweede inning 2-5 van.

Met de verdediging nu iets beter op elkaar ingespeeld, we zagen o.a. een prima prestatie van gelegenheids-shortstop Amber Daniels, en de eindelijk losgekomen werpersarm van Dinah die 2 innings 3-op-3-af uitspeelde was eindelijk ook de aanval wakker geworden.

De Spartaanse ladies legden de druk meteen op de Doornikse verdediging met een sterke derde inning en namen met 7 runs de leiding over (9-5). Bij Celtics was de werperskous ook af (12 base-on-balls) en daar maakte Spartans gretig gebruik van om uit te lopen naar 14-5 in inning 4. Doornik scoorde niet meer zodat de mercy-rule een mooie overwinning opleverde voor de Spartaanse Ladies.

Prima prestatie met een gelegenheidsteam dat volgend weekend een lastige thuiswedstrijd heeft tegen, het in deze reeks nog ongeslagen, Braine Black Rickers.WE ARE SPARTANS!WEDSTRIJDVERSLAG 21/07 @PHOENIX

23 July, 2019DE VAKANTIE SLAAT TOE

Ook bij de dames had de vakantie toegeslagen in de personeelsbezetting. Met een noodploeg naar Mont-Saint Guibert afreizen maakt de opdracht er natuurlijk niet makkelijker op.

Tegen een sterke slagploeg werd nochtans goed weerwerk geboden. Met sommige van onze dames op onvertrouwde posities was het verdedigend werk niet secuur genoeg om Phoenix tegen te houden.

Toch speelden de dames met veel spirit en kan de 11-4 nederlaag toch met een positief gevoel verwerkt worden. Met een weekje vrijaf kan zo toch met vertrouwen naar de thuiswedstrijd op 4/8 tegen Tournai Celtics toegeleefd worden.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 14/07 @CELTICS

17 July, 2019TERUG AAN DE WINST

In de tweede wedstrijd van de Bronze League konden onze Dames met een mooie 1-13 winst terug keren uit het verre Doornik bij Tournai Celtics.

Met controle van in het begin werd netjes de maat genomen van de Celtics die nooit in de wedstrijd kwamen. Een veel betere prestatie deze keer na het zure verlies tegen Phoenix en een opsteker voor de lastige wedstrijd volgend weekend op het veld van dat zelfde Phoenix.

Iedereen weet dat de jonge garde in staat is tot grootse prestaties, als de vakanties geen roet in het eten sturen..., als iedereen maar gefocust is en vol aan de bak gaat.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 07/07 VS PHOENIX

08 July, 2019VERLIES MAAR TOCH ENKELE LICHTPUNTEN

Een door onder andere vakantie verzwakt Spartans Ladies team gaf partij aan MSG PHoenix in de eerste wedstrijd in de Bronze League.

Het puzzelwerk van coach Guy Ramaekers kon dan ook niet anders dan een aantal spelers op een voor hen onvertrouwde positie te plaatsen. Dat was in het begin van de wedstrijd ook meteen te merken toen Phoenix al snel uitliep tot 0-3 en 0-7. De Spartanen slaagden er niet in te scoren en lieten teveel spelers achter op de bases. De 0-11 stand na de derde inning betekende dan ook dat er moest gescoord worden om de mercy rule te vermijden in inning 4.

Een aantal hits bracht de Spartanen terug in de wedstrijd maar de 5-11 stand na de vierde inning betekende nog steeds dat er in inning 5 weer gescoord moest worden. Phoenix dikte aan tot 5-15 opnieuw rechtten de Spartanen de rug en kwamen terug tot 9-15.

In de zesde slagbeurt van Phoenix was de tank echter leeg bij onze Ladies. Phoenix scoorde 8 runs en daar konden de Spartanen enkel nog 2 runs tegenover zetten (11-23).

Einde wedstrijd dus en de teleurstelling was af te lezen op de gezichtjes maar de getoonde veerkracht van de jonge garde is in ieder geval een toonbeeld voor iedereen die het mooie softballspelletje speelt.

Volgende Zondag een verplaatsing naar Doornik waar hopelijk deze keer opnieuw met de overwinning aangeknoopt kan worden.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 19/05 @ATHLETICS

21 May, 2019UITGEREGENDE PARTY TENTEN


Een wedstrijd op het middaguur en een reis naar het onbekende Mons Athletics liep uit op een stopgezette wedstrijd in de eerste inning wegens aanhoudende regen.

Zelfs de geïmproviseerde dugouts (?) met party tentjes konden niet voorkomen dat buiten een nat pak er niets aan de wedstrijd werd overgehouden. Vraag is nu of deze, voor Spartans toch belangrijke, wedstrijd alsnog herspeeld zal gaan worden...

In ieder geval is het zeker absouluut noodzakelijk om de 2 nog resterende wedstrijden in de voorronde te winnen. Te beginnen Donderdag 30 Mei in de thuiswedstrijd tegen rechtstreekse en nog steeds ongeslagen  concurrent Hoboken Pioneers.

GO FOR IT LADIES!


WE ARE SPARTANS!WEDSTRIJDVERSLAG 05/05 @BROWN BOYS

07 May, 2019EERSTE VERLIES


Na 3 overwinningen konden onze Spartaanse dames deze keer de overwinning niet mee naar huis nemen.

Op verplaatsing naar Seraing Brown Boys, een rechtstreekse concurrent voor de promo-reeks, konden onze ladies niet aantreden op volle sterkte en dat zou zich laten merken.
De ervaren dames van Seraing konden profiteren van een verzwakt Spartans en dat resulteerde in een 7-1 overwinning voor de Luikenaren.

Een spijtig verlies voor onze fiere dames wat nu meteen voor enige druk zorgt. Gelukkig is er dit weekend een vrij weekend zodat de batterijen kunnen opgeladen worden en er in de volgende wedstrijd in en tegen Mons Athletics opnieuw met de overwinning aangeknoopt kan worden.

COME ON LADIES!


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 01/05 VS BLACK RICKERS

02 May, 2019LATE WINST


De Spartaanse dames speelden hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Braine Black Rickers.
Na het mooie begin met 2 winstwedstrijden op verplaatsing waren de ladies erop gebrand om de reeks verder te zetten.

Voor de eerste keer dit seizoen startte Spartans met Dinah Deroy (6ip - 2h - 3r - 0er - 1bb - 0so) op de plaat die een sterke prestatie zou neerzetten.
De Spartanen namen een vroege voorsprong met de hulp van een error van de Braine-verdediging (1-0) maar dan viel de batting stil. Ondanks enkele hits en wat errors kon Braine-starter Camille Baufays (6ip - 11h - 10r - 7er - 2bb - 7so) de aanval van Spartans lang stil houden.

Alhoewel de verdediging van Spartans een zeer secure wedstrijd speelde en de aanval van Braine geen vat kreeg op pitcher Dinah kwamen de 3 runs van Braine er toch door 2 slordige errors. Braine maakte gelijk in de 4e inning (1-1) en Spartans kon in de 5e slagbeurt opnieuw op voorsprong komen (3-1). In de 6e inning kon Braine echter opnieuw gelijk maken en zo leek de overwinning plots ver weg voor de Spartanen.

Een peptalk van coach Guy Ramaekers leek dan uiteindelijk toch het vuur aan de lont te steken bij de Spartans-aanval. Profiterend van enige vermoeidheid van de Braine-pitcher kon met 2 bases bezet en een sacrifice fly van Rhune Vanhees, Lynn Van Den Brande met een double 2 runs binnenslagen. Een daaropvolgende kruisraket van Dinah Deroy over de linksvelder van Braine en de homerun bracht de stand op 7-3 voor de Spartanen. De ontketende batting van de Spartaanse ladies sloeg nog 5 hits wat de bordjes op 10-3 bracht en de mercy rule zo een einde maakte aan de wedstrijd.

Met de derde overwinning op zak blijft het maximum behouden en kan er zo met enig vertrouwen naar de loodzware confrontatie tegen de ervaren dames van Seraing Brown Boys worden toegeleefd. Seraing is de competitie met een 2 op 2 gestart en zal zeker voor een warm onthaal zorgen in het verre Luik.

Geloven in het eigen kunnen en niet bezwijken onder de druk is de boodschap! De ervaring van coach Guy zal ook deze keer weer van enorm belang zijn om de dames opnieuw naar een hoger niveau te tillen.

COME ON LADIES!


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 28/04 @CELTICS

29 April, 2019ALWEER STERK


De dames die vorige week een sterke start namen met een 2-13 overwinning op het veld van Giants stonden voor een verre verplaatsing naar nieuwkomer in de reeks Tournai Celtics.
De Spartanen begonnen goed aan de wedstrijd en konden al snel een voorsprong op het bord zetten. Dat bleek achteraf belangrijk want de weergoden waren de teams niet goed gezind.

De Celtics bleven wel in de wedstrijd maar de Spartaanse meisjes leverden degelijk werk in de verdediging. Na een nieuwe regenbui werd de wedstrijd echter noodgedwongen stilgelegd en uiteindelijk volledig stopgezet bij een 5-6 stand in het voordeel van de Spartanen.

Zo is, onder voorbehoud, de tweede win een feit en blijven de meisjes op koers naar de Silver-reeks. Nog 5 finales spelen en het zou zo maar een feit kunnen zijn!

Volgende Zondag alweer een verre verplaatsing, deze keer naar de andere kant van het land naar Seraing Brown Boys. Altijd een lastige klant met veel ervaring maar toch kan de wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Come on ladies!


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 21/04 @Giants

24 April, 2019MOOIE START


Na het successvolle vorige seizoen zijn ook onze ladies er weer aan begonnen. Met een toch licht gewijzigde kern en een aantal nieuwkomers wordt er zonder grote ambities aan het seizoen begonnen.
De gewijzigde competitiestructuur waarin enkel de eerste 2 van 2SD naar de Silver League overgaan zijn de plaatsjes duur geworden. Reken daar ook nog nieuwe teams uit Doornik (Celtics), Giants (Heist-op-den-Berg) en Bergen (Athletics) waarvan de sterkte niet gekend is en het is dan ook duidelijk dat de dames wedstrijd-per-wedstrijd zullen moeten aanvatten.

De eerste wedstrijd, die door een toernooi op eigen terrein, op verplaatsing bij nieuwkomer Giants werd gespeeld zou al meteen een mooie uitdaging worden.

Onze dames startten vol vertrouwen en kregen meteen grip op de Giants-pitcher wat resulteerde in een vroege voorsprong die ze niet meer zouden weggeven. De eigen pitching met starter Lynn en reliever Dinah leverden uitstekend werk om de Giants-aanval stil te leggen. Geruggesteund door stevige batting was de eindstand van 2-13 in 4 innings geenszins overdreven!

Een prima start voor het jonge geweld! Geen druk en uitgaan van de eigen sterkte is de boodschap!

Een succesvol 2019 toegewenst!

WE ARE SPARTANS!


Lees ook het artikel in Gazet van Deurne! (onder artikel BBG)


WEDSTRIJDVERSLAG 25/08 VS GIANTS

26 August, 2019ALWEER WINST

Een warme zondagnamiddag en het bezoek van Giants uit Heist-op-den-Berg gaf onze dames de kans om hun winning-streak, na de mooie winst tegen Braine, verder te zetten.

Ondanks een aarzelend begin en een snelle voorsprong voor Giants (0-1) namen de Spartanen al snel de bat (en daarmee ook het heft) in handen.
De Ladies sloegen 6 hits en maakte gebruik van 3 errors van de verdediging om meteen een 7-1 stand op het bord te zetten.

Een aangeslagen Giants had geen antwoord op de, ondertussen onder stoom gekomen (óók letterlijk door de loden hitte), pitching van Spartans; incasseerde meteen 2 strikeouts en een rechtstreekse out in inning 2.
Vastbesloten om snel naar de verfrissing in het clubhuis te gaan zorgden 7 hits, waaronder 2 doubles, voor een 15-1 tussenstand na inning 2.

Giants vocht nog even terug in inning 3 om de mercy rule te vermijden met 2 hits en een triple (15-3) alvorens een nieuwe strikeout de een einde maakte aan de inning.
Spartans, nu rustig controlerend, scoorde niet in de gelijkmakende slagbeurt. 2 Strikeouts na mekaar, gevolgd door een error zette Giants op de laatste out van de wedstrijd. Een zevende strikeout in de wedstrijd (4 op de laatste 5 batters) bracht uiteindelijk de beslissing.

De 15-3 betekent de vierde overwinning voor de dames in deze reeks en er kan dus met vertrouwen naar de uitwedstrijd op Mons Athletics worden toegeleefd.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 04/08 vs TOURNAI CELTICS

06 August, 2019PRIMA PRESTATIE

Een mooie zondagnamiddag en een thuiswedstrijd tegen Tournai Celtics op het programma beloofde op voorhand een aangename bedoening te worden.

De dames, die door het EK U16 enkele kernspeelsters moesten missen, gingen ietwat aarzelend van start. Een uit noodzaak door mekaar gegooide infield moest duidelijk even wennen aan de nieuwe opstelling. Ook starting-pitcher Dinah Deroy moest even aanpassen en zou 2 innings nodig hebben om volledig in de wedstrijd te komen.

Celtics daarentegen startten sterk aan de wedstrijd en kwamen meteen, geholpen door wat onzekerheden in de Spartaanse verdediging, 0-3 voor. Spartans antwoordde wel en scoorde 2 runs in de gelijkmakende slagbeurt (2-3). De meisjes uit Doornik zetten echter door en maakten er in de tweede inning 2-5 van.

Met de verdediging nu iets beter op elkaar ingespeeld, we zagen o.a. een prima prestatie van gelegenheids-shortstop Amber Daniels, en de eindelijk losgekomen werpersarm van Dinah die 2 innings 3-op-3-af uitspeelde was eindelijk ook de aanval wakker geworden.

De Spartaanse ladies legden de druk meteen op de Doornikse verdediging met een sterke derde inning en namen met 7 runs de leiding over (9-5). Bij Celtics was de werperskous ook af (12 base-on-balls) en daar maakte Spartans gretig gebruik van om uit te lopen naar 14-5 in inning 4. Doornik scoorde niet meer zodat de mercy-rule een mooie overwinning opleverde voor de Spartaanse Ladies.

Prima prestatie met een gelegenheidsteam dat volgend weekend een lastige thuiswedstrijd heeft tegen, het in deze reeks nog ongeslagen, Braine Black Rickers.WE ARE SPARTANS!WEDSTRIJDVERSLAG 21/07 @PHOENIX

23 July, 2019DE VAKANTIE SLAAT TOE

Ook bij de dames had de vakantie toegeslagen in de personeelsbezetting. Met een noodploeg naar Mont-Saint Guibert afreizen maakt de opdracht er natuurlijk niet makkelijker op.

Tegen een sterke slagploeg werd nochtans goed weerwerk geboden. Met sommige van onze dames op onvertrouwde posities was het verdedigend werk niet secuur genoeg om Phoenix tegen te houden.

Toch speelden de dames met veel spirit en kan de 11-4 nederlaag toch met een positief gevoel verwerkt worden. Met een weekje vrijaf kan zo toch met vertrouwen naar de thuiswedstrijd op 4/8 tegen Tournai Celtics toegeleefd worden.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 14/07 @CELTICS

17 July, 2019TERUG AAN DE WINST

In de tweede wedstrijd van de Bronze League konden onze Dames met een mooie 1-13 winst terug keren uit het verre Doornik bij Tournai Celtics.

Met controle van in het begin werd netjes de maat genomen van de Celtics die nooit in de wedstrijd kwamen. Een veel betere prestatie deze keer na het zure verlies tegen Phoenix en een opsteker voor de lastige wedstrijd volgend weekend op het veld van dat zelfde Phoenix.

Iedereen weet dat de jonge garde in staat is tot grootse prestaties, als de vakanties geen roet in het eten sturen..., als iedereen maar gefocust is en vol aan de bak gaat.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 07/07 VS PHOENIX

08 July, 2019VERLIES MAAR TOCH ENKELE LICHTPUNTEN

Een door onder andere vakantie verzwakt Spartans Ladies team gaf partij aan MSG PHoenix in de eerste wedstrijd in de Bronze League.

Het puzzelwerk van coach Guy Ramaekers kon dan ook niet anders dan een aantal spelers op een voor hen onvertrouwde positie te plaatsen. Dat was in het begin van de wedstrijd ook meteen te merken toen Phoenix al snel uitliep tot 0-3 en 0-7. De Spartanen slaagden er niet in te scoren en lieten teveel spelers achter op de bases. De 0-11 stand na de derde inning betekende dan ook dat er moest gescoord worden om de mercy rule te vermijden in inning 4.

Een aantal hits bracht de Spartanen terug in de wedstrijd maar de 5-11 stand na de vierde inning betekende nog steeds dat er in inning 5 weer gescoord moest worden. Phoenix dikte aan tot 5-15 opnieuw rechtten de Spartanen de rug en kwamen terug tot 9-15.

In de zesde slagbeurt van Phoenix was de tank echter leeg bij onze Ladies. Phoenix scoorde 8 runs en daar konden de Spartanen enkel nog 2 runs tegenover zetten (11-23).

Einde wedstrijd dus en de teleurstelling was af te lezen op de gezichtjes maar de getoonde veerkracht van de jonge garde is in ieder geval een toonbeeld voor iedereen die het mooie softballspelletje speelt.

Volgende Zondag een verplaatsing naar Doornik waar hopelijk deze keer opnieuw met de overwinning aangeknoopt kan worden.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 19/05 @ATHLETICS

21 May, 2019UITGEREGENDE PARTY TENTEN


Een wedstrijd op het middaguur en een reis naar het onbekende Mons Athletics liep uit op een stopgezette wedstrijd in de eerste inning wegens aanhoudende regen.

Zelfs de geïmproviseerde dugouts (?) met party tentjes konden niet voorkomen dat buiten een nat pak er niets aan de wedstrijd werd overgehouden. Vraag is nu of deze, voor Spartans toch belangrijke, wedstrijd alsnog herspeeld zal gaan worden...

In ieder geval is het zeker absouluut noodzakelijk om de 2 nog resterende wedstrijden in de voorronde te winnen. Te beginnen Donderdag 30 Mei in de thuiswedstrijd tegen rechtstreekse en nog steeds ongeslagen  concurrent Hoboken Pioneers.

GO FOR IT LADIES!


WE ARE SPARTANS!WEDSTRIJDVERSLAG 05/05 @BROWN BOYS

07 May, 2019EERSTE VERLIES


Na 3 overwinningen konden onze Spartaanse dames deze keer de overwinning niet mee naar huis nemen.

Op verplaatsing naar Seraing Brown Boys, een rechtstreekse concurrent voor de promo-reeks, konden onze ladies niet aantreden op volle sterkte en dat zou zich laten merken.
De ervaren dames van Seraing konden profiteren van een verzwakt Spartans en dat resulteerde in een 7-1 overwinning voor de Luikenaren.

Een spijtig verlies voor onze fiere dames wat nu meteen voor enige druk zorgt. Gelukkig is er dit weekend een vrij weekend zodat de batterijen kunnen opgeladen worden en er in de volgende wedstrijd in en tegen Mons Athletics opnieuw met de overwinning aangeknoopt kan worden.

COME ON LADIES!


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 01/05 VS BLACK RICKERS

02 May, 2019LATE WINST


De Spartaanse dames speelden hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Braine Black Rickers.
Na het mooie begin met 2 winstwedstrijden op verplaatsing waren de ladies erop gebrand om de reeks verder te zetten.

Voor de eerste keer dit seizoen startte Spartans met Dinah Deroy (6ip - 2h - 3r - 0er - 1bb - 0so) op de plaat die een sterke prestatie zou neerzetten.
De Spartanen namen een vroege voorsprong met de hulp van een error van de Braine-verdediging (1-0) maar dan viel de batting stil. Ondanks enkele hits en wat errors kon Braine-starter Camille Baufays (6ip - 11h - 10r - 7er - 2bb - 7so) de aanval van Spartans lang stil houden.

Alhoewel de verdediging van Spartans een zeer secure wedstrijd speelde en de aanval van Braine geen vat kreeg op pitcher Dinah kwamen de 3 runs van Braine er toch door 2 slordige errors. Braine maakte gelijk in de 4e inning (1-1) en Spartans kon in de 5e slagbeurt opnieuw op voorsprong komen (3-1). In de 6e inning kon Braine echter opnieuw gelijk maken en zo leek de overwinning plots ver weg voor de Spartanen.

Een peptalk van coach Guy Ramaekers leek dan uiteindelijk toch het vuur aan de lont te steken bij de Spartans-aanval. Profiterend van enige vermoeidheid van de Braine-pitcher kon met 2 bases bezet en een sacrifice fly van Rhune Vanhees, Lynn Van Den Brande met een double 2 runs binnenslagen. Een daaropvolgende kruisraket van Dinah Deroy over de linksvelder van Braine en de homerun bracht de stand op 7-3 voor de Spartanen. De ontketende batting van de Spartaanse ladies sloeg nog 5 hits wat de bordjes op 10-3 bracht en de mercy rule zo een einde maakte aan de wedstrijd.

Met de derde overwinning op zak blijft het maximum behouden en kan er zo met enig vertrouwen naar de loodzware confrontatie tegen de ervaren dames van Seraing Brown Boys worden toegeleefd. Seraing is de competitie met een 2 op 2 gestart en zal zeker voor een warm onthaal zorgen in het verre Luik.

Geloven in het eigen kunnen en niet bezwijken onder de druk is de boodschap! De ervaring van coach Guy zal ook deze keer weer van enorm belang zijn om de dames opnieuw naar een hoger niveau te tillen.

COME ON LADIES!


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 28/04 @CELTICS

29 April, 2019ALWEER STERK


De dames die vorige week een sterke start namen met een 2-13 overwinning op het veld van Giants stonden voor een verre verplaatsing naar nieuwkomer in de reeks Tournai Celtics.
De Spartanen begonnen goed aan de wedstrijd en konden al snel een voorsprong op het bord zetten. Dat bleek achteraf belangrijk want de weergoden waren de teams niet goed gezind.

De Celtics bleven wel in de wedstrijd maar de Spartaanse meisjes leverden degelijk werk in de verdediging. Na een nieuwe regenbui werd de wedstrijd echter noodgedwongen stilgelegd en uiteindelijk volledig stopgezet bij een 5-6 stand in het voordeel van de Spartanen.

Zo is, onder voorbehoud, de tweede win een feit en blijven de meisjes op koers naar de Silver-reeks. Nog 5 finales spelen en het zou zo maar een feit kunnen zijn!

Volgende Zondag alweer een verre verplaatsing, deze keer naar de andere kant van het land naar Seraing Brown Boys. Altijd een lastige klant met veel ervaring maar toch kan de wedstrijd met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Come on ladies!


WE ARE SPARTANS!
WEDSTRIJDVERSLAG 21/04 @Giants

24 April, 2019MOOIE START


Na het successvolle vorige seizoen zijn ook onze ladies er weer aan begonnen. Met een toch licht gewijzigde kern en een aantal nieuwkomers wordt er zonder grote ambities aan het seizoen begonnen.
De gewijzigde competitiestructuur waarin enkel de eerste 2 van 2SD naar de Silver League overgaan zijn de plaatsjes duur geworden. Reken daar ook nog nieuwe teams uit Doornik (Celtics), Giants (Heist-op-den-Berg) en Bergen (Athletics) waarvan de sterkte niet gekend is en het is dan ook duidelijk dat de dames wedstrijd-per-wedstrijd zullen moeten aanvatten.

De eerste wedstrijd, die door een toernooi op eigen terrein, op verplaatsing bij nieuwkomer Giants werd gespeeld zou al meteen een mooie uitdaging worden.

Onze dames startten vol vertrouwen en kregen meteen grip op de Giants-pitcher wat resulteerde in een vroege voorsprong die ze niet meer zouden weggeven. De eigen pitching met starter Lynn en reliever Dinah leverden uitstekend werk om de Giants-aanval stil te leggen. Geruggesteund door stevige batting was de eindstand van 2-13 in 4 innings geenszins overdreven!

Een prima start voor het jonge geweld! Geen druk en uitgaan van de eigen sterkte is de boodschap!

Een succesvol 2019 toegewenst!

WE ARE SPARTANS!


Lees ook het artikel in Gazet van Deurne! (onder artikel BBG)


VOORSEIZOEN 2020

01 February, 2020

VOORSEIZOEN 2020

De eerste voorseizoenswedstrijden zijn bekend.

Dit staat er al op de planning :ZO 29/03 : KICKER IN JE BIL TOERNOOI @KICKERS WAALWIJK

Deelnemende teams zijn Kickers Waalwijk (NL), Chipmunks Hagen (D), Sittars Condors (NL), HSV Zwijndrecht (NL) en Deurne Spartans


ZA 04/04 en ZO 05/04 : OPENINGSTOERNOOI GENT KNIGHTS

Meer info volgt.


Beschikbare speelschema's zijn te vinden onder de knop.Alle speelschema's zijn te vinden onder het teamnieuws
Alle artikelteksten op deze site door Webbie en deze zijn persoonlijk van de auteur en niet noodzakelijk de mening van K.Deurne Spartans BSC
Disclaimer
Alle teksten op deze site door Webbie en deze zijn persoonlijk van de auteur en niet noodzakelijk de mening van K.Deurne Spartans BSC

Foto's : Pit De Bens behoudens andere vermelding. Alle rechten voorbehouden.

Logo's en Affiches : Pit De Bens. Alle rechten voorbehouden.

Alle content is eigendom van K.Deurne Spartans BSC tenzij anders vermeld. Reproductie of publicatie kan enkel met uitdrukkelijke toestemming van K.Deurne Spartans BSC en/of de auteur.

© K.Deurne Spartans BSC - 2019
Onze Nieuwsbrief
U verlaat www.spartans.be en wordt omgeleid naar onze mailinghost!

Koninklijke Deurne Spartans Baseball en Softball Club vzw

Ruimtevaartlaan 22, 2100 Deurne
Telefoon : +32 3 366 19 05

IBAN : BE36 7755 9910  7181
BIC : GKCC BE BB
BTW : BE 0415 171 777
© Koninklijke Deurne Spartans BSC vzw - 2022 - Alle Rechten Voorbehouden
Feedback : klik hier
Versie: 8.2.1 - 06/10/2021