>
KONINKLIJKE DEURNE SPARTANS
BASE- EN SOFTBALLCLUB
STAMNUMMER 15 - SINCE 1948
Welcome to the Home of the
2015 / 2016 Back-To-Back AND 2018
Belgian Baseball Champions
KONINKLIJKE DEURNE SPARTANS
BASE- EN SOFTBALLCLUB
STAMNUMMER 15 - SINCE 1948

Archiefpagina artikels Eerste Team

Lees hier het Eerste Team-blog.
Navigeer door de artikels met de pagina-aanduiding hieronder.

WEDSTRIJDVERSLAG 20-21/07 VS GREYSGEEN DUBBELE WINST

Een veel te spannende Game 1 en een alweer te vermijden verlies ziet de concurrentie op 1 wedstrijd komen

Met het begin van de laatste volledige speelronde in de vaderlandse competitie begon Spartans met 2 wedstrijden voorsprong op de naaste concurrenten, Borgerhout en Brasschaat, aan het weekend. Tegenstander van dienst was Royal Greys.
Alweer zouden de Spartanen het zichzelf moeilijk maken en zo zelf voor druk op de eigen schouders zorgen...

Het begon goed op Zaterdag met voor Spartans Carlos Cortes (5.0ip - 4h - 1r - 0er - 4bb - 4so) op de heuvel. 2 snelle scoreloze innings volgden elkaar op en de Spartanen kregen ook niet meteen grip op Greys-starter Anderson Martinez (5.0ip - 4h - 2r - 2er - 3bb - 8so).

Greys sloeg eerst toe in inning 3 door na een error met een hit de eerste run te scoren (0-1). Spartans sloeg meteen terug, sloeg 2 hits en maakte gebruik van 2 wild pitches om de stand op 2-1 te brengen. Waar iedereen dacht dat de wedstrijd opengebroken was leverden beide werpers een prima prestatie af. De 2-1 stand bleef zo op het bord tot de zesde inning.

Pitcherwissels aan beide kanten zou de wedstrijd een andere richting uit sturen. Anderson Gerdel (4.0ip - 8h - 4r - 3er - 1bb - 4so) verving Carlos Cortes bij het begin van inning 6, kreeg meteen 2 singles en een double rond de oren en zag zo Greys de stand op 2-2 brengen.

Greys bracht Jeiko Morin Vasquez (0.2ip - 3h - 4r - 4er - 1bb - 2so) voor Anderson Martinez die weliswaar startte met een strikeout maar dan meteen een homerun van Gino Jonis om de oren kreeg (3-2). Met vervolgens 2 outs op het bord sloeg Spartans een single en een double, gevolgd door een hit-by-pitch en een base-on-balls dat de 4-2 op het scoreblad zette. Meteen einder verhaal voor Jeiko Morin Vasquez.
Met alle bases bezet was het aan Edgardo Nieto Castillo (0.1ip - 1h - 0r - 0er - 0bb - 0so) om te proberen uit de inning te raken. Leonel Reina Viant sloeg echter meteen een double en bracht de stand op 6-2. Wedstrijd onder controle dus.

Een zevende inning zonder score en voor Greys met Blanco Quevedo (2.0ip - 1h - 0r - 0er - 0bb - 2so) op de heuvel bracht de 6-2 voorsprong naar de achtste inning waar de Spartaanse verdediging aan begon met een error. Een base-on-balls en een hit verder stonden alle bases bezet. Na een out volgde een triple van Dani Bustamante die Greys terug in de wedstrijd bracht met een 6-5 stand.

Spartans scoorde niet in de gelijkmakende slagbeurt (3 outs op rij) zodat alles moest gebeuren in inning 9. Het werd nog maar eens té spannend na meteen een hit, gelukkig gevolgd door een strikeout maar een nieuwe hit zette lopers op eerste en tweede base. Anderson Gerdel had echter het beste voor het laatste gehouden, gooide een strikeout en met een ground-out kon de overwinning zo toch over de streep worden getrokken.

Een wedstrijd waarin de Spartanen toch weer teveel druk op zichzelf legden maar waar de win toch thuis kon worden gehouden.


Zondag zag een wedstrijd met maar liefst 29 hits.
Greys scoorde alweer eerst met 3 hits en geholpen door 2 base-on-balls van starter Alexis Marquez (7.2ip - 11h - 8r - 4er - 6bb - 1so) stond de 2-0 op het bord in de eerste inning.

Spartans nam de leiding over in de derde inning met 4 singles tegen Eder Hernandez (5.1ip - 7h - 5r - 5er - 7bb - 3so) om de 2-3 te scoren. Dat was echter van korte duur, Greys sloeg eveneens 4 hits in de gelijkmakende slagbeurt maar kon slecht 1 run op het scorebord zetten (3-3).

Het was toen al duidelijk dat we geen alledaagse wedstrijd te zien zouden krijgen.

Inning 4 en 5 zag geen score maar in inning 6 nam Spartans het heft weer in handen. Na een strikeout, een base-on-balls en een hit bracht Greys Rafael Duran (2.2ip - 7h - 4r - 4er - 4bb - 2so) op de heuvel. Niet meteen een succes want na 2 wild pitches en een hit stond de stand op 3-6. Geen score in de gelijkmakende slagbeurt, nog een run middels 2 hits in inning 7 voor de Spartanen (3-7) en een mooie voorsprong op het bord.

Begin achtste inning begon de vermoeidheid nu werper Alexis Marquez parten te spelen. Vervanger Wesley Verelst (0.1ip - 2h - 2r - 1er - 1bb - 1so) met een ondertussen 5-7 stand op de scorekaart zou de wedstrijd losbarsten. 2 errors van de Spartaanse verdediging gevolgd door een passed ball en een base-on-balls stond de 9-7 op het scorebord. Spartans had in 1 dolle inning zijn voordeel volledig weggegeven.

Een ultieme inspanning in de negende inning zag de Spartanen echter back-to-back double slaan en de 8-9 over de thuisplaat sturen. Voor Greys zou nu Brian Valdez (1.0ip - 1h - 0r - 0er - 1bb - 0so) moeten proberen de voorsprong niet uit handen te geven. Een wild pitch en een sacrifice fly verder stond de 9-9 er dan toch.

In de laatste slagbeurt was het aan David Ochoa Blanco (0.0ip - 1h - 0r - 0er - 0bb - 0so) om Greys tegen te houden maar 2 hits verder stond de voor de Merksemnaren overhoopte 10-9 op het scoreblad. Einden wedstrijd en alweer een wedstrijd onnodig uit handen gegeven door de Spartanen.

Borgerhout en Brasschaat wonnen hun 2 wedstrijden zodat Spartans nu nog slechts 1 wedstrijd voorsprong telt. Met alweer een dubbele confrontatie op Zaterdag op het veld van Mont-Saint Guibert Phoenix in het vooruitzicht wordt de marge toch krap in de stand...

Als het weer het toelaat zal alles uit de kast moeten gehaald worden om met een voorsprong de korte competitiebreak in te gaan!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 13-14/07 VS SQUIRRELSDUBBEL GEVOEL

Een te vermijden verlies en een mooie winst ziet wel Brasschaat Braves dichterbij komen

Afgelopen weekend barstte de burenstrijd weer los aan het Deurnese vliegveld. De altijd gespannen derby deed zijn reputatie weer alle eer aan.

De Zaterdagwedstrijd op het veld van Squirrels begon goed voor de Spartanen. Al in de eerste inning knalde Alexis Marquez een homerun over linkscenter (0-1) tegen Squirrels-starter Christof Van Braecken (8.0ip - 9h - 3r - 3er - 2bb - 4so). Borgerhout scoorde niet en inning 2 volgde Angel Williams Rosario het voorbeeld van zijn collega Alexis en lanceerde een tweede homerun over nagenoeg dezelfde plek van de fence (0-2).

Een prima begin dus en voor de Spartanen hield Anderson Gerdel (8.2ip - 10h - 4r - 3er - 5bb - 11so) de controle op de heuvel. De wedstrijd viel dan even in het slot tot Spartans in inning 5 met 4 singles nog een run aan de score toevoegde (0-3).

Een mindere vijfde inning van Anderson met 2 base-on-balls zag Borgerhout 3 hits slaan en zo de stand in evenwicht brengen (3-3). Alles te herdoen voor de Spartanen en Borgerhout terug volledig in de wedstrijd.
Wat volgde waren alweer een aantal snelle innings zonder score en we stevenden dus af op een spannende laatste slagbeurt.

Na een openigshit van Adalberto Vicente zette Squirrels closer Mathias Group (1.0ip - 1h - 0r - 0er - 0bb - 0so) op de heuvel. Een out na een slechte bunt zag Fernan Delgado een double slaan en een loper op 3 krijgen. De 3-4 stond dus klaar op derde base met 1 out. Een onverwachte flyout zag een foute beslissing op derde base gebeuren en Borgerhout kon met een double play de Spartaanse slagbeurt afsluiten zonder score...

Alle druk op de Spartanen dus en Borgerhout rook zijn kans. Met de eerste error in de wedstrijd stond meteen een mannetje op eerste base. Na een out en een intentional-base-on-balls en met lopers op 1 en 2 maakte Spartans wel de tweede out. Een hit-by-pitch zette vervolgens de bases vol en Kevin Vervloet kon met zijn vierde hit (op 5 slagbeurten) van de wedstrijd, een single, de walk-off run over de thuisplaat sturen.

Een dramatisch einde van een wedstrijd die Spartans volledig controleerde maar alweer niet over de streep kon trekken. Alle druk dus op de wedstrijd van Zondag.


In de hoop dat, na veel nagekaart, Spartans de kater van Zaterdag had kunnen doorspoelen kon begonnen worden aan de must-win wedstrijd van Zondag.
Alexis Marquez (8.0ip - 6h - 4r - 4er - 4bb - 9so) nam voor Spartans de honneurs waar op de heuvel en hij zou een prima wedstrijd werpen.

Een scoreloze eerste inning luidde een voor Spartans knotsgekke tweede slagbeurt in. Borgerhout had niet gescoord in die 2e inning maar de Spartanen zouden dat dus wel doen tegen starter Jace Van Droogenbroeck (1.2ip - 6h - 7r - 7er - 3bb - 0so).

2 Single hits en een base-on-balls zag Squirrels een double-play draaien en dus 2 outs registreren op het scoreblad.
Opnieuw 2 base-on-balls zette 2 lopers op de bases en dat was genoeg voor Fernan Delgado om een homerun over linksveld te jagen en 3 runs over de thuisplaat te doen komen (3-0). Weer 2 base-on-balls en een single van Alexis Marquez zag de Spartanen de stand op 5-0 brengen. David Ochoa Blanco kon natuurlijk niet achterblijven, sloeg een nieuwe homerun en zette zo de 7-0 op het bord. Meteen ook het einde voor Jace die op de heuvel vroegtijdig vervangen werd door Yannick Gontier (5.1ip - 6h - 3r - 0er - 4bb - 0so) die de inning kon afsluiten zonder verdere averij voor Borgerhout.

De vierde inning zag alweer een homerun, deze keer van Graham Fischer die zo de nul wegveegde op het bord voor Borgerhout (7-1).
Een mindere vijfde inning van Alexis Marquez zag Borgerhout terug in de wedstrijd komen na 2 base-on-balls en een balk die afgestraft werden door een homerun van Cedric Vandesompele (7-4). Spartans zou echter met 2 runs na 2 hits de opmars van Squirrels stuiten en zo toch enigszins de veer breken bij Borgerhout (9-4).

De Borgerhoutenaren zouden niet meer scoren, Spartans profiteerde van een error in inning 7 om met 2 hits de stand op 10-4 te brengen. Met nu Mathias Group (1.0ip - 0h - 0r - 0er - 1bb - 0so) als closer op de heuvel voor Borgerhout scoorde Spartans niet meer zodat José Larrinaga (1.0ip - 0h - 0r - 0er - 0bb - 0so) in een zetel de wedstrijd kon uitwerpen.

Een broodnodige win voor de Spartanen die zo toch Brasschaat Braves, dat na 2 wins nu over Borgerhout naar de tweede plaats in de rangschikking wipt, op 2 wedstrijden kan houden.
Dat kan zomaar 1 wedstrijd voorsprong worden als Braves Dinsdag de inhaalwedstrijd wint op het veld van Borgerhout in de strijd om de tweede plaats.

Met 2 wedstrijden voor de boeg volgend weekend tegen Royal Greys, dat na een sterk comptetitiebegin enigszins de rol heeft moeten lossen, zal het alweer broodnodig zijn om geen steek te laten vallen in de strijd om de play-offs.

Eerste opdracht dus nu Zaterdag op eigen veld winnen van Greys (om 15u30) en dat op Zondag in Merksem herhalen!


WE ARE SPARTANS!

WEDSTRIJDVERSLAG 04-06-07/07 VS BRAVESSPARTANS NOG NIET IN DE FLOW

Geen vervolg aan de dubbele winst van vorig weekend

Spartans hoopte na de 2 wins van vorige week op het veld van Pioneers de winning streak verder te zetten en zo de druk op de concurrentie te verhogen. In de eerste wedstrijd van het drieluik tegen rechtstreekse concurrent Brasschaat Braves konden de Spartanen echter geen vuist maken.

Met José Larrinaga (4.0ip - 5h - 4r - 2er - 2bb - 3so) op de heuvel voor Spartans nam Braves in de eerste inning meteen een 0-2 voorsprong, breidde die uit tot 0-3 en 0-4 in inning 2 en 4 terwijl de Spartanen maar niet aan het kanon kwamen. Braves-werper Artuur Driessens (7.0ip - 5h - 0r - 0er - 2bb - 6so) hield de Spartaanse batting onder controle en zo bleef de nul op het bord.

Wesley Verelst (5.0ip - 3h - 1r - 0er - 4bb - 0so), in de vijfde inning op de heuvel voor Spartans, incasseerde nog wel een run (0-5) maar kon de Braves-aanval toch enigszins tegenhouden en voorkwam dat de Brasschatenaren niet verder uitliepen.

Ondertussen nog steeds geen antwoord van de Spartanen en de nul zou dan ook tot het einde van de wedstrijd op het bord blijven. Ook tegen Cedric Desmedt (2.0ip - 0h - 0r - 1bb - 2so) werd niet gescoord zodat de combined shutout voor Brasschaat een feit was.

Geen hoopgevende wedstrijd voor de Spartanen die tegen Zaterdag moesten proberen een vuist te maken voor wedstrijd 2 in de reeks van 3 tegen Brasschaat.SPARTANS RECHT DE RUG

Spartans toont eindelijk nog eens zijn klasse

Na de teleurstelling van afgelopen Donderdag wisten de Spartanen waar ze aan toe waren...2 keer proberen te winnen en zo het drieluik tegen Braves met een goed gevoel af te sluiten.

Het gebrek aan Spartaanse slagkracht in de vorige wedstrijd moest dus deze keer een stuk beter.
In een heus pitcherduel tussen Alexis Marquez (7.1ip - 6h - 2r - 2er - 3bb - 4so) voor Spartans en Cedric Desmedt (9.0ip - 6h - 2r - 1er - 3bb - 12so) voor Braves zat de wedstrijd lang op slot.
Geen van beide teams vond een gaatje in de verdediging van de tegenstander en het zou tot de zesde inning duren eer Braves de ban kon breken en de wedstrijd opengooien.

Braves startte de inning met een double en een single zodat middels een sacrifice fly de eerste run gescoord kon worden (0-1). De derde hit van de inning zette meteen het tweede punt op het scorebord (0-2).
De Spartanen in de achtervolging dus. Het antwoord liet niet lang op zich wachten want Alexis Marquez dreef een homerun over linksveld en bracht Spartans zo terug in de wedstrijd (1-2).

Geen score in inning 7 en de tijd begon dus te dringen voor Spartans. Inning 8 zag Spartans profiteren van een error en een single van alweer Alexis Marquez en een double van David Ochoa Blanco later stond de 2-2 op het bord!
De spanning bleef te snijden dus. Spartans nu met David Ochoa Blanco (3.2ip - 0h - 0r - 0er - 1bb - 3so) op de heuvel kon Brasschaat het scoren beletten in inning 9. De gelijkmakende slagbeurt zag geen score dus met een 2-2 stand op het bord konden beide teams aan de bak voor de gevreesde tiebreak.

Een strikeout en een schitterende double play voorkwam een score van Braves in inning 10 maar Spartans scoorde echter ook niet tegen Braves-closer Lucas Rizzi (1.2ip - 1h - 1r - 0er - 0bb - 2so).
In een spannende elfde slagbeurt kreeg Brasschaat 3 keer een loper in scorepositie maar kon de klus niet afmaken.
De Spartanen gaven al snel 2 strikeouts weg in de gelijkmakende inning maar zagen na een hit van Steff Roymans loper David Ochoa Blanco de winnende run over de thuisplaat brengen.
Euforie op het veld en op de Spartaanse tribunes! Het gevolg van een prima wedstrijd van 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn en voluit voor de winst gingen. In baseball is er altijd een verliezer en gelukkig genoeg konden de Spartanen deze keer de winst wel over de streep trekken.


De spanning was nog niet van de Spartaanse schouders gevallen of we konden ons op Zondag alweer opmaken voor een thriller van formaat.
Net als op zaterdag zagen we een stevig pitcherduel. Deze keer tussen Anderson Gerdel (8.1ip - 3h - 2r - 2er - 3bb - 10so) voor Spartans en Benjamin Donnell (6.2ip - 8h - 3r - 3er - 4bb - 7so) voor Braves op de heuvel.

Opnieuw bleef de wedstrijd lang op 0-0. Spartans sloeg hier en daar een hit maar kwam niet tot scoren. Deze keer duurde het tot inning 7 eer de score kon geopend worden. Opnieuw was het Brasschaat dat als eerste de doorbraak forceerd en opnieuw zette Braves 2 runs op het bord. Na een double van Jamie Verheyleweghen bracht een homerun van Axel Poesmans 2 runs over de plaat (0-2). Alweer de druk op de Spartanen dus.

Net zoals Zaterdag was de voorsprong voor Braves van korte duur. 3 hits en 2 base-on-balls zag Spartans 3 runs scoren (3-2) en zo de leiding overnemen. Meteen ook het einde voor pitcher Benjamin Donnell die op de heuvel vervangen werd door Robin Roevens (1.1ip - 3h - 1r - 1er - 0bb - 1so).

Anderson Gerdel bleef de wedstrijd controleren en belette Braves in een sterke 8e inning het scoren. De Spartanen deden dat wel. 2 opeenvolgende hits van Wesley Verelst en Morris De Vriendt openden de slagbeurt. De double van Fernan Delgado zette het vierde Spartaanse punt op het scoreblad (4-2).
Brasschaat scoorde niet meer in inning 9 en dus was Spartans weer aan het feest na een sterke wedstrijd!

We zagen 2 keer een Spartans dat de rug heeft gerecht, als een compleet team speelde en met de 'Derby van het vliegveld' op het programma volgende week, Zaterdag op Squirrels en Zondag thuis (beide om 15u30), kan met vertrouwen naar de dubbele confrontatie met de buren van Borgerhout Squirrels worden toegeleefd. Borgerhout verloor afgelopen weekend onverwacht 2 keer van Hoboken Pioneers en zal dus zeker voor een warme ontvangst zorgen Zaterdag...


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 29/06 @PIONEERSTWEE KEER VLOTTE WINST

2 vlotte overwinningen rechten het Spartaanse schip

Tegen een door omstandigheden verzwakt Hoboken Pioneers leverden de Spartanen 2 degelijke wedstrijden af. Na de 0 op 4 hoopte Spartans terug aan te knopen met de overwinning in de double-header op het veld van Hoboken Pioneers.

Hoboken meteen onder druk zetten was het strijdplan en dat bleek ook de juiste keuze. Volop in de aanval van bij het begin opende Spartans meteen de score tegen starter Brendan Verspreet (3.0ip - 5h - 4r - 4er - 5bb - 2so) wanneer 3 hits 2 runs op het bord zette (0-2). In de tweede inning kwam daar met 2 hits nog een run bij (0-3)
Pioneers antwoordde in de gelijkmakende slagbeurt met een hit en een run tegen Spartans-starter Anderson Gerdel (9.0ip - 5h - 1r - 1er - 1bb - 14so) en dat zou later ook de enige Hobokense run blijken in de wedstrijd (1-3).

De Spartanen hielden controle, scoorden met voor Pioneers nu Yorrid Sellicaerts (2.1ip - 2h - 3r - 3er - 6bb - 1so) op de heuvel, in inning 4 nog een run, 2 in inning 5 en nog eentje in de zesde inning (1-7). Waar Pioneers, ondanks enkele hits, niet meer tot scoren kwam deed Spartans dat dus wel en bouwde zo dus een veilige voorsprong op.

Tegen Pioneers-reliever Alain Lambeau (3.2ip - 8h - 6r - 4er - 0bb - 1so) werd in 7 en 8 werd niet gescoord maar de Spartanen sloegen in hun laatste slagbeurt 5 hits, profiteerden van een error van de verdediging en dikten de score aan tot 1-13. De Hobokenaren scoorden niet meer en zo stond meteen ook de eindstand op het scoreblad.

Een gedegen prestatie van de Spartanen die met vertrouwen naar de volgende wedstrijd konden toeleven.


De tweede wedstrijd zag voor Pioneers Kenny Van Den Branden (4.2ip - 8h - 8r - 3er - 6bb - 5so) op de heuvel. Spartans slaagde er in meteen op voorsprong te komen na 2 hits en een scarifice fly (0-1). Alexis Marquez (7.0ip - 4h - 2r - 2er - 4bb - 12so), die een prima wedstrijd gooide, kwam goed door de eerste innings maar zag in de derde inning Pioneers op voorsprong komen na 2 base-on-balls een hit en 2 errors van de Spartans-verdediging (2-1).

De Spartanen op achtervolgen aangewezen dus. Profiterend van een error van de Hobokenaren in de vijfde inning en met 4 hits klom Spartans terug op voorsprong (2-6). 2 base-on-balls verder betekende het einde voor Kenny Van Den Branden die op de heuvel vervangen werd door Greg Mareels (1.1ip - 5h - 2r - 2er - 1bb - 0so). Een nieuwe hit zag nog 2 runs over de thuisplaat komen en dat bracht de Spartanen zo op een comfortabele 2-8 voorsprong.

De veer leek zo gebroken bij Pioneers en Spartans ging in de zesde inning door op zijn élan, sloeg 4 hits en dikte met 2 runs de score aan tot 2-10. Inning 7 zag Sam Van Nuffel (1.0ip - 2h - 2r - 1er - 0bb - 0so) op de heuvel voor de thuisploeg die 2 hits incasseerde, waaronder een homerun van Alexis Marquez, en de score op 2-11 zag komen. In een knotsgekke 8e inning waarin Spartans geen enkele hit sloeg maar middels 4(!) errors van de Pioneers-verdediging 4 runs kon scoren tegen closer Jarno Sellicaerts (1.0ip - 0h - 3r - 0er - 2bb - 1so) werd de score op 2-15 gebracht. Met een laatste inspanning van Pioneers met nu David Ochoa Blanco (1.0ip - 3h - 1r - 1er - 0bb - 2so) op de heuvel voor Spartans konden de Hobokenaren met 3 hits de score nog terugbrengen tot 3-15 maar daarmee was de kousdan ook af.

Twee belangrijke overwinningen die de Spartanen opnieuw op de eerste plaats in de rangschikking ziet komen en een deugddoende opsteker is met 3 thuiswedstrijden op 4 dagen tegen rivalen Brasschaat Braves in het verschiet. Aanstaande donderdag om 19u in het eerste deel van het drieluik tegen Braves zullen de Spartanen moeten bewijzen dat ze terug op het goede spoor zijn terechtgekomen. Makkelijk wordt het zeker niet tegen de stugge Brasschatenaren en Spartans zal zijn duivels moeten ontbinden om de noodzakelijke wins in eigen huis te houden.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 22/06 @PHOENIXSPARTANS IN ZWAAR WEER

Spartanen krijgen de trein niet terug op de rails

In wat een weekend moest worden om terug op het juiste spoor te raken gingen de Spartanen 2 keer kopje onder op het veld van de laatste in de stand Mont-Saint-Guibert Phoenix.

Alweer waren de Spartanen vroeg in de wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Na een scoreloze openingsbeurt van Spartans met nochtans 2 hits opende Phoenix de score met 3 hits en profiterend van een error om zo een 2-0 voorsprong op het bord te zetten.

Daarna nam Anderson Gerdel (8.0ip - 6h - 3r - 3er - 0bb - 14so), die een prima wedstrijd gooide met onder andere 14 (!) strikeouts, de controle over en zou slechts in de 3e inning nog een run incasseren. Spartans kwam in inning 2 in de wedstrijd met 2 hits en maakte er 2-1 van. De derde inning bracht de Spartanen op een 2-3 voorsprong middels een hit, 2 verdedigende errors, een hit-by-pitch en 2 base-on-balls van Phoenix-starter Jamie Flynn (5.0ip - 6h - 3r - 2er - 3bb - 2so).

So far so good dus voor de landskampioen...

2 Hits verder in de gelijkmakende derde slagbeurt kwam Phoenix echter terug langszij (3-3). De volgende 2 innings gingen kleurloos voorbij. Spartans kwam in inning 6 opnieuw op voorsprong (3-4) met 2 hits tegen reliever Jeremy Voets (4.0ip - 4h - 1r - 1er - 1bb - 2so) terwijl Anderson Gerdel de strikeouts uit zijn mouw bleef schudden.

Spartans bracht in de laatste slagbeurt Carlos Cortes (1.0ip - 2h - 2r - 1er - 1bb - 1so) op de heuvel om de wedstrijd af te maken. Met nog steeds een 3-4 op het bord leek de overwinning binnen handbereik.
Carlos startte met een strikeout maar incasseerde meteen daarna een hit en gevolgd door een wild pitch stond het gelijkmakende punt op tweede base. Een double van pinch-hitter Owen Kolb bracht dat gelijkmakende punt over de thuisplaat (4-4). De Spartans-verdediging zette dan Benjamin Goffaux met een intentional base-on balls op eerste base om de wedstrijd mogelijk met een double play te kunnen beslissen.

Een dramatische error met een worp naar 3e base zag Owen Kolb, die ondertussen van 2 naar 3 gestealed had, de wedstrijd echter in het voordeel van Phoenix beslissen (5-4).

Opnieuw een wedstrijd die niet had mogen verloren gaan en die in de laatste inning op dramatische wijze wordt weggegeven. De Spartanen die er niet in slagen om een wedstrijd over de streep te trekken is niet iets wat we gewend zijn van de regerend landskampioen.De opdoffer van de eerste wedstrijd was nog niet verwerkt, noch door het team, noch door de supporters, of in de eerste inning van wedstrijd 2 zette de Phoenix-aanval de Spartanen meteen op een 3-0 achterstand. Waar Spartans in de eerste slagbeurt wel een hit sloeg maar niet scoorde tegen Phoenix-starter Robbe De Jongh (4.2ip - 8h - 3r - 3er - 1bb - 1so) profiteerden de jongens uit Mont-Saint Guibert van een onzeker gestarte Nabil Tauil (0.0ip - 3h - 3r - 3er - 1bb - 0so) op de heuvel. Met geen outs en een 2-0 stand werd Nabil vervangen door José Larrinaga (6.2ip - 6h - 2r - 2er - 6bb - 7so) die 2 geërfde runners het scoren moest beletten. Dat lukte slechts gedeeltelijk met nog een run (3-0) maar met 3 openvolgende outs kwam er toch een einde aan de inning. 

Opnieuw in de achtervolging dus, iets wat de laatste wedstrijden teveel lijkt te gebeuren. Een vroege achterstand en meteen alle hens aan dek om terug in de wedstrijd te komen.

De volgende 3 innings verliepen met hier en daar een hit, sterke pitching en snelle outs maar zonder verdere score.
De vijfde inning zag dan eindelijk de Spartanen even hun klasse tonen, sloeg 5 hits en scoorde 3 runs wat onverhoopt de stand op 3-3 bracht. Dat luidde meteen ook het einde in van Phoenix-werper Robbe De Jong die op de heuvel werd vervangen door Nicolas Migeot (2.1ip - 0h - 0r - 0er - 4bb - 1so).

Een scoreloze zesde inning waarin Spartans niet kon profiteren van een verdedigende error luidde een zevende inning in waarin Phoenix middels 2 base-on-balls en 2 hits opnieuw op voorsprong kon komen (5-3). Een klap waarvan de Spartanen niet meer zouden herstellen.
Spartans scoorde niet tegen reliever Elvis Polanco (2.0ip - 2h - 1r - 1er - 1bb - 2so) maar Phoenix zou dat wel doen.
Met ondertussen Sharlon Lebacks (1.1ip - 4h - 5r - 5er - 4bb - 0so) op de heuvel voor Spartans zou Phoenix in de achtste inning na onder andere 4 base-on-balls, 4 hits en 5 runs de doodsteek geven aan de Spartanen (10-3). Een laatste opflakkering met onder andere een triple van David Ochoa Blanco die nog een run binnenhaalde (10-4) zou daar niets meer aan veranderen.

Alweer een klap voor de kampioenen van 2018 die volgende week met 2 wedstrijden op het veld van Hoboken Pioneers de rug zullen moeten rechten om de negatieve spiraal te doorbreken. Geen eenvoudige opgave want Pioneers zit duidelijk in een goede flow na een wisselvallig competitiebegin.
Uiteraard zal vroeg of laat de Spartaanse klasse en trots terug boven komen drijven maar het is nu zeker zaak om de neuzen allemaal in dezelfde richting te krijgen, niet nog meer schade op te lopen om zo toch aan de top van de rangschikking mee te blijven draaien.


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 16/06 @PHOENIX EN 17/06 vs GREYSSPARTANEN EVEN HET SPOOR BIJSTER

2 keer verlies ziet Borgerhout langszij komen in de stand

De loodzware Europese campagne heeft duidelijk zijn sporen nagelaten bij de Spartanen. In wat in weze een weekend met 2 wins moest opleveren konden onze jongens geen enkele keer aanspraak maken op de overwinning.
Zuur verlies waardoor de buren van Borgerhout nu naast de Spartanen in de rangschikking klimmen.

Op het kunstgras van Mont-Saint Guibert Phoenix, de laatste in de stand, kwam Spartans maar tot een totaal van 5 hits in de wedstrijd. Met die cijfers wordt het natuurlijk moeilijk om een wedstrijd winnend af te sluiten. Het gebrek aan slagkracht resulteerde in een 5-1 verlies en een zware opdoffer voor de fiere Spartanen.

Spartans sloeg wel een hit, een triple van Leonel Reina Viant, maar scoorde niet in de eerste inning tegen Phoenix-starter Robbe De Jong (6.0ip - 4h - 1r - 1er - 3bb - 3so). Met Carlos Cortes (7.0ip - 4h - 4r - 3er - 3bb - 4so) op de heuvel voor Spartans kwam Phoenix eveneens niet tot scoren in de gelijkmakende slagbeurt. De wedstrijd nam echter een andere wending in inning 2 waarin 2 base-on-balls, een error van de Spartans-verdediging, een wild pitch, een hit-by-pitch en een hit van Phoenix de bordjes op 3-0 bracht voor de thuisploeg.

Spartans zou hier niet meer van recuperen. Phoenix dikte de score in inning 3 nog aan tot 4-0 na 3 hits. Ondertussen bleef het Spartaanse kanon stil. Inning 4 en 5 werden door beide werpers zonder schade afgewerkt en uiteindelijk kon Spartans de 0 van het bord vegen in inning 6 door 2 hits (4-1).
De zevende inning zag Jamie Flynn (3.0ip - 1h - 0r - 0er - 1bb - 4so) op de heuvel komen voor Phoenix en die zou de Spartans-aanval verder in bedwang houden.

José Larrinaga (1.0ip - 2h - 1r - 0er - 0bb - 1so) verving Carlos Cortes in inning 8 voor Spartans en geholpen door een nieuwe error en 2 hits dikte Phoenix de score nog aan tot 5-1. In inning 9 kwam Spartans niet meer tot scoren zodat de 5-1 meteen ook de eindstand was.

Een opdoffer van formaat in een wedstrijd waar de Spartanen nooit enige aanspraak konden maken op de overwinning en dat meteen de druk voor de Zondagwedstrijd tegen Royal Greys fors verhoogde.


De thuiswedstrijd tegen Royal Greys zag de Spartanen alweer vroeg op achterstand komen. Greys sloeg 2 hits tegen Spartans-starter Anderson Gerdel (9.0ip - 15h - 2r - 2er - 1bb - 10so) in inning 1 en opende zo de score (0-1). In een wedstrijd waarin Anderson Gerdel een voor hem ongezien aantal van 15 hits incasseerde konde de Merksmenaren toch de score niet verder uitdiepen. Inning 3 zag Spartans langszij komen na 2 hits (1-1) en zo leek het alsof de thuisploeg dan toch de controle kon overnemen.

De Spartaanse slagkracht gaf echter alweer niet thuis. Greys-werper Anderson Martinez (5.1ip - 1h - 2r - 1er - 3bb - 8so) kon zo redelijk makkelijk de controle over de wedstrijd houden. Zijn vervanger Luis Torres (5.2ip - 1h - 2r - 1er - 3bb - 8so) zag in inning 7 de Spartanen toch op voorsprong komen. Geholpen door 2 base-on-balls en een hit stond de onverhoopte 2-1 op het bord. De voorsprong was echter van korte duur. Inning 8 zag Greys 3 hits slaan en zo de bordjes in evenwicht hangen (2-2).

De supporters van beide teams konden zo aan hun water voelen dat de gevreesde tie-break opdoemde aan de horizon.

Een scoreloze 9e inning bracht ons inderdaad tot het wangedrocht wat tie-break noemt. We vragen ons soms af of dat ding gesponsord wordt door de Nationale Loterij want het is ook niet meer of niet minder een regelrechte loterij.

Met voor Spartans José Larrinaga (2.0ip - 1h - 3r - 0er - 2bb - 0so) nu op de heuvel in inning 10 voor de tie-break kwam Greys 1 keer tot scoren (2-3) en in de gelijkmakende slagbeurt deed Spartans hetzelfde (3-3).
Naar inning 11 dus waarin Greys meteen 2 outs te verwerken kreeg na een double-play van de Spartans-verdediging maar door 2 errors van diezelfde verdediging kon, zonder een hit te slaan, 2 keer gescoord worden (3-5). De Spartanen konden geen weerwerk bieden en 3 snelle outs zag de wedstrijd als sneeuw voor het aangename Zondagzonnetje verdwijnen.

Een nieuw zwaar te incasseren verlies in een wedstrijd dat Greys 16 hits zag slaan waar de Spartanen maar 5 hits tegenover konden stellen...

Is het fysieke of mentale vermoeidheid, decompressie na het Europese avontuur, wat uiteraard te begrijpen is, of kwamen deze 2 wedstrijden gewoon te vroeg na de reis naar Bologna?
Borgerhout Squirrels weet waarover we het hebben want zij zagen vorig seizoen na het winnen van de CEB Cup in Valencia 3 van hun eerste 4 wedstrijden na het toernooi ook verloren gaan. Misschien moet er toch eens nagedacht worden om een extra pauze in te lassen voor de teams die ons land vertegenwoordigen op het Europese toneel.

Met Borgerhout nu op gelijke hoogte in de stand worden de 2 volgende wedstrijden, een double-header op het veld van, alweer, Phoenix enorm belangrijk. Niet alleen om de trein terug op het juiste spoor te krijgen maar om het vertrouwen in eigen kunnen te herstellen en zo opnieuw de leiding in de competitie op te eisen.

Niet versagen Spartanen! Let's do this!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 25-26/05 VS ROYAL GREYSSPARTANS STEVIGER AAN DE LEIDING

Twee solide wedstrijden ziet de Spartanen hun leiderspositie versterken

Laatste competitieweekend voor de Spartanen alvorens af te reizen naar Italië voor de Champions Cup 2019.

Met een pittige confrontatie tegen de tweede in de stand Royal Greys beloofde het alvast een boeiend weekend te worden voor spelers en aanhangers van beide teams.

De eerste wedstrijd begon alvast veelbelovend. Voor Greys startte Luis Torres (8.0ip - 6h - 6r - 4er - 3bb - 8so) met 3 snelle outs. Met Carlos Cortes (5.0ip - 1h - 0r - 0er - 5bb - 2so) voor het eerst als starter op de heuvel voor Spartans gokte coach Ronny De Vriendt om zoveel mogelijk innings uit de arm van Carlos te halen en zo Anderson Gerdel meer rust te gunnen.

Carlos startte ietwat aarzelend met na 2 snelle flyouts een base-on-balls en een hit-by-pitch maar kwam toch zonder schade uit de eerste inning.
In inning 2 vlamde voor Spartans Gino Jonis een homerun over links-centerveld zodat de Spartanen het eerste punt op het bord konden zetten (0-1). Wat volgde waren 3 snelle innings waarin niet gescoord werd en de Spartanen 3 double-plays draaiden om telkens netjes uit de inning te komen. Nog steeds 0-1 na 4 innings dus.

Tijd voor wat meer actie moet de Spartaanse dugout gedacht hebben en 2 hits, waaronder een triple van Fernan Delgado, en 2 errors verder stond de 0-3 op het bord. Greys had geen antwoord en na een sterke vijfde inning van Carlos Cortes stond een mooie voorsprong voor Spartans op het bord (0-3).

De volgende 3 innings vlogen scoreloos voorbij en Spartans, nu met Anderson Gerdel (4.0ip - 1h - 0r - 0er - 2bb - 3so) op de heuvel, gaf geen krimp tegen de aanval van Greys.

De negende inning zou echter de wedstrijd beslissen. Na 3 base-on-balls en een wild pitch zette Greys met alle bases bezet Oswaldo Espinal (0.0ip - 1h - 3r - 3er - 2bb - 0so) op de heuvel.
Een base-on balls bracht het vierde punt over de plaat voor Spartans (0-4). Een hit van Adalberto Vincente maakte er 0-6 van en een nieuwe base-on-balls zette de 0-7 op het bord wat ook meteen het einde betekende voor Oswaldo Espinal die vervangen werd door Edgardo Nieto (1.0ip - 1h - 0r - 0er - 0bb - 1so). Een hit-by-pitch zette de bases opnieuw vol en na een hit van Gino Jonis stond het 0-8. Een balk (foute beweging van de werper) maakte daar 0-9 van.
Een Spartaanse inning waar 6 runs gescoord werden na slechts 2 hits...

De laatste slagbeurt van Greys veranderde daar niets meer aan en met een strikeout besliste Anderson Gerdel de wedstrijd.

Een sterk resultaat voor de Spartanen die met vertrouwen naar de wedstrijd op Zondag konden toeleven.


Een zonnige Zondagnamiddag op Lefty's Field was de ideale setting tussen al het verkiezingsgeweld door voor een nieuwe clash met concurrent Royal  Greys. Elke Spartaan was erop gebrand om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en zo met een goed gevoel voor 3 weken de vaderlandse competitie achter zich te laten.

De Spartanen namen in ieder geval een vliegende start en zetten, na een scoreloze inning van Greys, meteen na een hit en 3 base-on balls van Greys-starter Eder Hernandes (5.0ip - 5h - 7r - 6er - 6bb - 3so) de 2-0 op het bord.
Inning 2 was echter een moeilijke inning voor Spartans-werper Alexis Marquez (8.0ip - 6h - 3r - 2er - 3bb - 6so) die 3 hits incasseerde en Greys de bordjes gelijk zag hangen (2-2).

Enkele snelle slagbeurten verder zag Gino Jonis in de 4e inning zijn tweede homerun van het weekend slaan en Spartans opnieuw aan de leiding brengen (3-2). De voorsprong was echter van korte duur want een hit en een error van de Spartans-verdediging later in inning 5 was de partij terug in evenwicht (3-3).

Tijd om het gaspedaal in te drukken dachten de Spartanen en gebruik makend van 3 base-on-balls sloeg de Spartaanse aanval 4 hits en vlogen 4 runs over de thuisplaat (7-2).
De veer bij de Merksemnaren was duidelijk gebroken en alhoewel Greys-reliever Rafael Duran Garcia (3.0ip - 2h - 2r - 1er - 5bb - 2so) pas in de achtste slagbeurt van Spartans 2 runs moest toestaan (9-3), kon Spartans-closer David Ochoa Blanco (1.0ip - 1h - 0r - 0er - 0bb - 1so) in de negende inning de wedstrijd uitwerpen en de eindstand vastleggen op 9-3.

Een nieuwe belangrijke overwinning en meteen ook de tiende(!) op rij. Het aarzelende competitiebegin met 3 keer verlies op 4 wedstrijden is daarmee helemaal uitgewist. De andere concurrenten deelden allemaal de punten (1-1) zodat de Spartanen meteen ook steviger aan de leiding komen en nu 2 wins meer tellen dan naaste concurrent Borgerhout Squirrels die wel terug over Royal Greys naar de tweede plek springen.

Aanstaande Donderdag om 15u30 volgt de uitwuifwedstrijd voor de Spartanen, op het veld van Brasschaat Braves, in het kader van de kwartfinale van de Beker van België. Hopelijk kan de halve finale bereikt worden en kan er zo volgende Zondag met een optimaal gevoel afgereisd worden naar Bologna in Italië voor de European Champions Cup, de Champions League van het Europese Baseball.

Meer daarover later...

Lees ook het artikel in Gazet van Deurne!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 18-19/05 VS SQUIRRELSSPARTANS NAAR DE EERSTE PLEK IN DE STAND!

2 Verdiende wins zien de Spartanen voor het eerst dit seizoen bovenaan de rangschikking prijken

De confrontatie met de buren in de 'Derby van het Vliegveld' liep voor de Spartanen uit op een triomf met 2 overwinningen. Waar we in de wedstrijden tegen de aartsrivalen meestal op het puntje van onze stoel zitten zagen we deze keer op Zaterdag een sterk Spartans en een wisselvallig Squirrels. Op Zondag zagen we een hallucinante vertoning met 44 (!) hits in een wedstrijd die 3.5 uur in beslag nam en waar buiten de Spartaanse overwinning niemand echt vrolijk van werd.

Zaterdag was het wachten tot in de 5e inning eer Spartans de ban kon breken tegen een sterk werpende Jace Van Droogenbroeck (6.0ip - 7h - 4r - 4er - 2bb - 4so) met, na een base-on-balls, 2 hits die 2 runs op het bord zetten (2-0).

Borgerhout antwoordde meteen in de zesde slagbeurt met 2 doubles tegen de eveneens op niveau werpende Spartans-starter Anderson Gerdel (7.2ip - 5h - 4r - 4er - 1bb - 7so) zodat ook voor hen de nul van het bord werd geveegd (2-1).
Spartans, niet onder de indruk, reageerde met 3 doubles in de gelijkmakende slagbeurt en liep uit tot 4-1.

Een scoreloze zevende inning voor Squirrels zag daarna een ontketend Spartans tegen Squirrels-reliever Christof Van Braecken (2.0ip - 7h - 5r - 5er - 0bb - 0so). In een inning waar de Spartanen 7 hits sloegen zagen we back-to-back homeruns van Alexis Marquez en David Ochoa Blanco en een 9-1 stand voor de Spartanen na inning 7.

Squirrels startte een comeback in de achtste slagbeurt door na 2 snelle outs en een base-on-balls met 3 hits 3 runs kon tegenscoren (9-4). Meteen ook het einde voor Anderson Gerdel op de heuvel die vervangen werd door Carlos Cortes (1.1ip - 0h - 0r - 0er - 2bb - 4so). Ondanks een verdedigende error sloot Carlos de inning af met een strikeout zodat de schade alsnog beperkt bleef.

Spartans scoorde niet tegen en in de negende inning kon Squirrels, ondanks 2 base-on-balls maar gevolgd door 3 strikeouts, niet meer scoren zodat de 9-4 meteen de eerste belangrijke win op de tabel zette.

Een sterke teamprestatie met eveneens 14 hits leverde een verdiende win op!


Wat we op Zondag geserveerd kregen leek meer op tafeltennis dan op een baseballwedstrijd tussen 2 van de sterkste teams van het land.
Ondergetekende kan zich niet herinneren ooit een wedstrijd op het hoogste niveau gezien te hebben waarin beide partijen een totaal van 44 hits uit de mouw schudden en 32 runs over de plaat brengen. Een totaal hallucinant gegeven dat nog lang in het geheugen van iedereen die erbij was gegrift zal staan.

Spartans schoot meteen uit de startblokken tegen Squirrels-starter Graham Fischer (3.0ip - 9h - 6r - 6er - 1bb - 3so), sloeg back-to-back doubles en zette 2 runs op het bord (0-2).
Het antwoord van Borgerhout bleef niet uit. 3 hits tegen Spartans-werper Alexis Marquez (4.0ip - 10h - 9r - 8er - 5bb - 2so) zag mede door een error van de verdediging een 4-2 stand voor de thuisploeg op het bord staan na inning 1. Een voorbode van wat nog komen zou...

Met elk 2 runs zag een 5-3 stand na inning 2 op het scorebord staan. Tijd voor de Spartanen om de druk te verhogen en met 4 hits/3 runs en 5 hits/4 runs in respectievelijk inning 3 en 4 een 5-10 tussenstand in het voordeel van de Spartanen op het blad te zetten. Inning 4 zag ook Yannick Gontier (1.2ip - 9h - 7r - 7er - 1bb - 0so) op de heuvel komen voor Squirrels maar dat kon het Spartaanse kanon niet stoppen en 3 runs in inning 5 verder stond een voor Spartans comfortabele 13-5 stand op het bord. Squirrels zette dan Mathias Group (3.1ip - 6h - 4r - 3er - 2bb - 0so) op de heuvel die enigszins de Spartaanse aanval kon tegenhouden.

De Eekhoorns beten echter terug en startten hun 5e slagbeurt met 4 single hits op rij, wat ook het einde inluidde voor Alexis Marquez op de heuvel die vervangen werd door José Larrinaga (3.0ip - 6h - 4r - 3er - 0bb - 1so). Met in totaal 7 hits en 6 runs sloeg Borgerhout zich terug in de wedstrijd met een 13-11 stand na inning 5 op het het scoreblad.

Beide teams bleven de hits uit de bats toveren maar het scoren viel even stil zodat met een 14-13 stand na 7 innings de wedstrijd eigenlijk opnieuw begon.
De achtste slagbeurt van de Spartanen zou de definitieve deuk in het pantser van Borgerhout betekenen. Met 4 hits en 3 runs werd een beslissende voorsprong genomen (17-13), Squirrels scoorde nog 1 run tegen Spartans-closer David Ochoa Blanco (2.0ip - 2h - 1r - 1er - 0bb - 2so) maar dichter kwamen ze niet meer (17-14).
Spartans deed hetzelfde tegen Sam Boermans (1.0ip - 2h - 1r - 1er - 0bb - 0so), closer van Borgerhout, en bracht de eindstand op 18-14 voor de Spartanen.

Na een 3.5 uur durend duizelingwekkend festival van hits en runs (Spartans sloeg er 26, Squirrels 18) was de opluchting zowel bij de Spartanen als bij de aanhang er een vol ongeloof. Het maakte echter de euforie over de 2 overwinningen tegen de aartsrivalen er niet minder om. Zeker omdat Spartans de grote overwinnaar van het weekend is. De concurrenten Brasschaat Braves en Royal Greys kwamen niet verder dan een 1-1 puntendeling zodat de Spartanen over Greys en Borgerhout voor het eerst dit seizoen naar de eerste plaats in de rangschikking springen!

Met volgende week 2 wedstrijden tegen Royal Greys, Zaterdag in Merksem, Zondag thuis, op het programma neemt de spanning alleen maar toe.
Volgend weekend is ook het laatste competitieweekend voor de Spartanen alvorens, na nog de kwartfinale van de Beker van België op 30 mei op het veld van Brasschaat Braves, af te reizen naar Bologna voor de European Champions Cup 2019.
Belangrijk om nog wat vertrouwen te tanken vóór de Spartanen de Belgische eer op het hoogste Europese niveau gaan verdedigen!

Lees hier ook het artikel in Gazet van Deurne!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 11/05 @BRAVESDUBBELE WINST OP BRAVES


Spartanen zetten hun opmars verder

Met een, altijd lastige, verplaatsing naar Brasschaat Braves en een double-header op Zaterdag op het programma wilden de Spartanen de 4 op 4 van de laatste 2 weken aandikken naar een 6 op 6.

Met 2 hits en 1 run tegen Braves-starter Artuur Driessens (6.0ip - 7h - 1r - 1er - 8bb - 2so) in de eerste inning maakte Spartans in ieder geval die bedoelingen al meteen duidelijk (0-1).
Brasschaat kon in de derde inning profiteren van een zeldzame error op een pick-off van Spartans-werper Anderson Gerdel (8.0ip - 5h - 1r - 0er - 2bb - 10so) en met 2 hits de gelijkmaker op het bord zetten (1-1).

Wat volgde waren een aantal snelle innings waarin niet gescoord werd en pas in de 7e slagbeurt van Spartans leek daar verandering in te komen. Met alle bases bezet werd Braves-werper Artuur Driessens vervangen op de heuvel door Lucas Rizzi (3.0ip - 2h - 3r - 0er - 2bb - 2so). Die gooide een prima inning en kon Spartans alsnog het scoren beletten. De 8e inning zag Spartans echter 2 hits slaan, scoren op een error van de Braves-verdediging en met 3 runs een 1-4 voorsprong nemen.

Een ideaal scenario voor Spartans-closer Carlos Cortes (1.0ip - 2h - 1r - 1er - 0bb - 0so) die nog 1 run van de Brasschatenaren zou toelaten maar de 2-4 overwinning in de Spartaanse zak kon steken.


Gesterkt na de overwinning in de eerste wedstrijd begon Spartans op dezelfde manier, sloeg in inning 1 een hit, profiteerde van een fout in de verdediging van Braves en scoorde meteen een run (0-1). Meteen druk op Braves-starter Robin Roevens (7.2ip - 13h - 5r - 1er - 1bb - 4so) die van zijn kant een prima wedstrijd gooide en pas in de 5e inning een tweede run zou incasseren (0-2 na 5innings).

Ondertussen zagen we aan Spartans-kant een sterk werpende Sharlon Lebacks (6.1ip - 3h - 2r -2er - 2bb - 2so) die na een moeilijk seizoensbegin als herboren op de heuvel stond. De 7e inning echter zou de spreekwoordelijke inning-te-veel worden voor Sharlon die 2 runs moest toestaan (2-2) en dan ook vervangen werd door José Larinnaga (1.1ip - 0h - 2r - 2er - 2bb - 0so). José nam uitstekend over en kwam uit de inning zonder verdere score van Braves.

De Spartanen waren echter niet onder de indruk van de plotse gelijke stand en zetten zich aan het kanon in de 8e inning. Ook voor Braves-starter Robin Roevens was deze inning er teveel aan. Na het incasseren van 4 hits en 3 runs (2-5) kon reliever Lino Ballardini (1.1ip - 3h - 1r - 1er - 1bb - 1so) de Spartans-rally stoppen en zo toch de Brasschatenaren nog een kans geven om terug in de wedstrijd te komen.

Na 2 base-on-balls, toegestaan door José Larinnaga, in de 8e slagbeurt van Braves was het de beurt aan David Ochoa Blanco (1.1ip - 2h - 0r - 0er - 1bb - 1so) om Brasschaat tegen te houden. Een double van Axel Poesmans bracht echter 2 runs binnen (4-5) en zag de Braves weer in de wedstrijd komen.

Vastbesloten om de win mee naar Deurne te nemen sloegen de Spartaanse krijgers 3 hits in inning 9, scoorden een run en brachten zo de score op 4-6. Ondanks nog een fout in de Spartans-verdediging kwam Brasschaat niet meer tot scoren zodat de tweede overwinning van de dag een feit was.

We zagen in de 2 wedstrijden een sterk en vastberaden Spartans dat, ondanks sterk weerwerk van Braves, telkens op het juiste moment kon toeslaan, de druk op de thuisploeg kon houden met stevige batting en prima werk van de Spartans-werpers. Spartans zoals we Spartans, als supporter, willen zien spelen. Veel moed, overtuiging en technisch sterk...Zo doen we dat!


Met de 6 op 6 springt Spartans over Braves naar een derde plaats in de rangschikking en is het moeilijke begin (1 op 4) van de competitie bijna vergeten. Met volgend weekend (Zaterdag 15u30 thuis, Zondag 15u30 uit) de burenstrijd aan het vliegveld op de kalender kan toch met enig vertrouwen naar de derby worden uitgekeken. Zaak voor de Spartanen om de opmars in de rangschikking verder te zetten en zeker niet opnieuw de rol te lossen.

Lees ook het artikel in Gazet van Deurne!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 04-05/05 VS PIONEERS2 KEER ZUINIGE WINST

Twee belangrijke thuiswedstrijden tegen Hoboken Pioneers afgelopen weekend voor de Spartanen, die na de dubbele winst vorige week tegen Phoenix hun opmars in de rangschikking wilden verderzetten. Met de 11-1 winst van Pioneers op de tweede speeldag, in een voor Spartans ondermaatse wedstrijd, in het achterhoofd was enkel 2 keer winst voldoende deze keer.

De eerste wedstrijd, op Zaterdag, bleef lang op slot. De weersomstandigheden waren zeker niet baseballgezind (we zagen de hele dag al hagelbuien) en dat zou toch een invloed hebben op de intensiteit van de wedstrijd. Met Anderson Gerdel (7.0ip - 3r - 2er - 4h - 4bb - 6so) op de heuvel kon Spartans tot in de 5e inning de nul houden tot een hit en een daaropvolgende error Pioneers op een 0-2 voorsprong zag komen. Pioneers-starter Ben Van Nuffel (6.1ip - 4r - 4er - 6h - 2bb - 3so) had ondertussen de Spartaanse aanval onder controle en het was wachten tot in de 6e inning wanneer David Ochoa Blanco met een 3-run homerun de Spartanen op een 3-2 voorsprong kon brengen.

Nog een run in de 7e inning later maakte een einde aan het werk voor Ben Van Nuffel. Pioneers-reliever en jongere broer van Ben, Sam Van Nuffel (0.0ip - 3r - 3er - 5h - 0bb - 0so) had echter problemen om de controle over te nemen en de Spartanen maakten daar gretig gebruik van om de 7e inning af te sluiten met een 7-2 voorsprong.

Pioneers kon in de 8e inning nog tegenprikken maar verder dan een 3e run kwamen ze niet (7-3). Spartans-closer Carlos Cortes (2.0ip - 0r - 0er - 1h - 4bb - 5so) incasseerde, ondanks 4 base-on-balls, geen enkele run meer, Brendan Verspreet (1.1ip - 0r - 0er - 0h - 1bb - 0so) kon voor Pioneers de boel dicht houden zodat de 7-3 eindstand toch verdiend kon genoemd worden.

Eerste belangrijke win binnen en op naar Zondag.


Was het het wisselvallige weer of een andere mysterieuze reden maar wat we op Zondag te zien kregen was een incidentrijke wedstrijd waar achteraf nog lang over nagekaart werd.

Net als de dag ervoor bleef de wedstrijd lang op slot. Pioneers-starter Steve De Saedeleer (5.1ip - 3h - 2r - 1er - 3bb - 3so) had controle over de Spartaanse aanval en zo bleef de 0 lang op het bord.
Er was in de vierde inning een verhitte discussie aan de thuisplaat nodig om de eerste run op het bord te brengen voor Pioneers. De protesten vlogen over-en-weer, beide supporterskernen roerden zich en dat zou het niveau van de wedstrijd zeker niet ten goede komen. Hier verder op ingaan in dit artikel brengt echter geen zoden aan de dijk dus we laten het voor wat het was, 0-1 Pioneers en de Spartanen opnieuw onder druk.

Gelukkig kon in de gelijkmakende slagbeurt, met behulp van een error in de Pioneers-verdediging, Spartans meteen gelijk maken (1-1). Een hit-by-pitch en een base-on-balls gevolgd door een hit bracht in de 5e inning de 2-1 voorsprong op het bord. Alexis Marquez (8.1ip - 6h - 1r - 0er - 2bb - 9so), net als vorige week een uitstekende wedstrijd gooiend voor Spartans, kwam niet in de problemen en closer David Ochoa Blanco (0.2ip - 0h - 0r - 0bb - 1so) bleek een prima slot op de deur om zo de 2-1 winst veilig te stellen.

De Spartanen konden zo de 2 wins thuis houden en met een dubbele confrontatie aanstaande zaterdag op het veld van Brasschaat Braves in het vooruitzicht is dat een mooie opsteker.
De Brasschatenaren zullen zoals altijd voor een warme ontvangst zorgen en van in het begin meteen proberen om Spartans onder druk te zetten. Aan de Spartaanse horde om hun tanden te laten zien en vol aan de bak te gaan!

Lees ook hier het artikel in Gazet van Deurne!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 01/05 BEKER VAN BELGIE @GENT KNIGHTSSPARTANS STOOT DOOR IN BEKER VAN BELGIE


Afgelopen Woensdag 1 Mei traden de Baseball Gold Divisie - ploegen in de arena van de Beker van België.

Voor de Spartanen stond een verplaatsing naar 1BB'er Gent Knights op het programma. In de Bekercompetitie wordt een handicapsysteem toegepast waar het team uit een lagere divisie per divisie verschil een voorgift van 3 runs krijgt. Zo startte Gent dus met een voorsprong van 3-0 aan de wedstrijd.

Het reglement van de Beker bevat een aantal specifieke regels met beperkingen tot het opstellen van F-spelers (buitenlandse spelers). Zo worden zij beperkt tot het werpen van max 3 innings en mogen er maximaal slechts 2 tegelijkertijd op het veld staan. Voor de coaches is dat wel degelijk een puzzelwerk dat de nodige aandacht vereist en dat tot gevolg heeft dat er een volledige rotatie van pitchers de revue passeert en ook de veldbezetting regelmatig moet gewijzigd worden.

Onze Spartanen waren, ondanks de reglementering, echter een maatje te groot voor de Gentenaren. De Gentse aanval kon slechts 1 run scoren bovenop hun voorgift van 3 runs tegen de Spartaanse werpers zodat hun saldo beperkt bleef tot 4.
Spartans deed de job zoals verwacht werd, duwde stevig op het gas en scoorde 15 runs tegen een verdediging die wat steekjes liet vallen.

Een logische 04-15 uitslag waarmee de Spartanen doorstoten naar de kwartfinales waar hen op 30 Mei, Hemelvaartsdag, een ontmoeting in en tegen Brasschaat Braves staat te wachten.


Komend weekend volgt eerst de dubbele confrontatie op Lefty's Field met de Hoboken Pioneers.
Alweer een zéér belangrijke confrontatie waar het verlies op de tweede speeldag van de competitie (11-1) moet goedgemaakt zien te worden. De Hobokenaren, vers van een dubbel verlies tegen Royal Greys vorig weekend, zullen erop gebrand zijn om die kater door te spoelen.

Aan de Spartanen om volle bak gas te geven en verder te denderen richting de hogere regionen van de rangschikking!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 27-28/04 - PhoenixSPARTAANSE APRILSE GRILLEN

Wel 2 keer winst

Zowel de maand April als onze Spartanen lieten afgelopen weekend hun grillen zien. Het weer was in sterk contrast met vorige week; koud, regenachtig en een strakke wind en ook de Spartanen bliezen warm en koud.

Vooraf was duidelijk dat, na de gemiste start met een 1 op 4, de dubbele confrontatie thuis met Mont-Saint Guibert Phoenix 2 overwinningen moest opleveren voor Spartans.

De druk was dus wel degelijk aanwezig en ook duidelijk merkbaar (ook op de tribune...).
In de eerste wedstrijd was de opdracht voor Spartans-starter Anderson Gerdel (5.0ip - 7h - 4r - 2er - 1bb - 4so) duidelijk. Phoenix onder druk houden en niet teveel weggeven.
Spartans kwam snel op een 2-0 en 4-1 voorsprong tegen Phoenix-starter Jeremy Voets (5.2ip - 4h - 7r - 6er - 8bb - 1so). In de 5e inning echter en na 2 hit-by-pitches, enkele hits en een aantal onbegrijpelijke en slordige missers van de Spartans-verdediging kwam Phoenix terug in de wedstrijd. Met een 4-3 stand na 5 innings lag de wedstrijd dus weer helemaal open.

Gelukkig genoeg deed de aanval deze keer wel zijn werk en zo nam Spartans opnieuw de controle over van de wedstrijd (7-3). Blijkbaar vonden enkele Spartaanse verdedigers het zo niet spannend genoeg en opnieuw enkele errors (Spartans zou er 6 (!) maken in de wedstrijd) later kwamen de zuiderburen een tweede keer terug in de wedstrijd (7-6). De 2 laatste innings zouden dus razend spannend worden...
Reliever Carlos Cortes (4.0ip - 3h - 2r - 1er - 1bb - 6so) deed echter een prima job op de heuvel en kon de Phoenix-aanval in die 2 laatste innings stilleggen. Spartans scoorde in de 8e slagbeurt nog een run (8-6) en die zou de wedstrijd in een definitieve plooi leggen. Phoenix scoorde niet meer en zo was de noodzakelijke winst met veel vallen en opstaan dan toch binnen.

De tweede wedstrijd, op Zondag, zag Spartans meteen op achterstand komen. Ondanks de zeer degelijke pitching van starter Alexis Marquez (9.0ip - 8h - 3r - 2er - 2bb - 6so) bleven de errors (alweer 4...) weer niet achterwege. Het gevolg, een tussenstand van 1-3 en dat zag er op dat moment in de wedstrijd niet echt hoopgevend uit. Phoenix-starter Robbe De Jong (6.0ip - 7r - 3er - 1bb - 6so) had degelijke controle over de Spartans-aanval en er was een solo homerun van Leonel Reina Viant nodig om de Spartanen terug in de wedstrijd te brengen (2-3).

Nog steeds was het lastig om een gaatje te vinden in de Phoenix-verdediging en reliever Jamie Flynn (2.0ip - 1h - 1r - 0er - 0bb - 3so) incasseerde slechts, met opnieuw een solo homerun dit keer van Nabil Tauil, de gelijkmaker in de stand (3-3).

Met een ultieme inspanning en enkele errors van Phoenix kon Spartans dan toch uiteindelijk het laken naar zich toe trekken en zo een gevreesde tie-break vermijden (4-3). De 4-3 overwinning was met bloed, zweet, tranen en errors uit de brand gesleept en de dubbele winst betekent dat nu met een 3 op 6 de statistiek er wat rooskleuriger uitziet.

Volgende week volgen alweer 2 thuiswedstrijden, Zaterdag en Zondag om 15u30, tegen Hoboken Pioneers. Enkele weken geleden werd nog kansloos op het veld van Pioneers verloren en het is dus, alweer, zaak om absoluut de 2 wins thuis te houden en zo het vertrouwen en de plaats in de rangschikking een boost te geven.

WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 20-21/04 - GREYSSPARTANS-MOTOR SLAAT (NOG) NIET AAN


Wisselvallig Spartans laat 2 gezichten zien...


Een warme Zaterdag in April was een aangenaam kader om de 2 nederlagen van vorig weekend door te spoelen. Althans dat dacht menig Spartaan dan toch...

Tegenstanders van dienst dit weekend waren Royal Greys en de thuiswedstrijd begon in ieder geval zoals verwacht.
Alhoewel Spartans-starter Anderson Gerdel (9.0ip - 12h - 1r - 1er - 0bb - 10so) een aarzelende start nam op de heuvel, met 12 hits in 9 innings en ondanks 10 strike-outs toch een on-Anderson prestatie afleverde, was het toch Spartans dat in de 1e inning meteen een run op het bord kon zetten tegen Greys-werper Luis Torres (6.0ip - 9h - 6r - 6er - 6bb - 7so) (1-0).

De derde inning zag Greys echter met 3 hits op gelijke hoogte komen en zo de druk weer bij Spartans leggen (1-1). Gelukkig zagen we de Spartanen in de gelijkmakende slagbeurt 4 hits slaan en profiterend van enkele doorgeschoten ballen bij Greys-catcher Jonathan Linares 5 runs op het bord zetten (6-1). Eindelijk wat ademruimte voor de Spartanen die nu duidelijk iets meer ontspannen konden gaan spelen.

Terwijl Anderson meer grip op de wedstrijd kreeg en Greys ondanks meerdere hits niet kon scoren viel ook de Spartaanse aanval stil. Ook tegen Greys-reliever Rafael Duran (2.0ip - 2h - 0r - 0er - 1bb - 0so) kon Spartans de voorsprong niet vergroten. Daarvoor werden er aan beide kanten teveel lopers op de bases achtergelaten (8 voor Spartans en 10 voor Greys).
De wedstrijd vorderde dus naar de 9e inning met nog steeds een 6-1 stand op het bord. Greys probeerde nog terug in de wedstrijd te komen maar met een mooie double-play in de laatste slagbeurt kon Spartans de eerste overwinning van het seizoen op zak steken.

Met goede moed dus naar Zondag voor de uitwedstrijd in Merksem.

Met de eerste win op het bord was een goed resultaat weer noodzakelijk. Dat zou echter (alweer) anders uitdraaien dan verwacht.

Al in de eerste inning kon de thuisploeg op voorsprong komen met 2 hits tegen Spartans-starter José Larrinaga (3.0ip - 9h - 5r - 5er - 2bb - 1so) die geen grip kreeg op de Greys-aanval (1-0). 9 hits in 3 innings en 4 runs verder werd José vervangen op de heuvel door Sharlon Lebacks (2.0ip - 4h - 6r - 3er - 1bb - 0so). Het scenario van vorige Zondag op Hoboken Pioneers (11-1 in 7 innings) leek zich zo te herhalen.

Ondertussen hield Greys-starter Eder Hernandez (7.0ip - 3h - 1r - 0er - 2bb - 7so) de Spartanen uitstekend in bedwang. Hij zou uiteindelijk maar 3 hits toestaan in de volledige wedstrijd en een eenzame run in de 4e inning incasseren en dan nog na een fout van de verdediging (4-1).
Ook Sharlon, na 2 innings vervangen door Nabil Tauil (1.0ip - 5h - 5r - 5er - 3bb - 1so) konden de ontketende Greys-batting niet onder controle krijgen en de slagenregen die volgde resulteerde in een 18 hits en 16 runs puntenfestival voor de Merksemnaren (16-1).

Alweer een ontnuchterend en zwaar verlies dat voor alle Spartanen een forse 'wake-up call' zou moeten zijn. Als regerend kampioen met een troosteloze 1 op 4 beginnen aan wat een loodzwaar seizoen belooft te worden is niet meteen de start die iedereen verhoopt had.
Het is uiteraard nog vroeg maar met 2 thuiswedstrijden tegen Mont-Saint Guibert Phoenix op het programma (Zaterdag en Zondag 15u30) wordt het stilaan tijd dat de Spartans-machine in een hogere versnelling schakelt en zo de trein weer op volle toeren laat draaien!

Wordt vervolgd...

WE ARE SPARTANS!


Lees ook het artikel in Gazet van Deurne!

WEDSTRIJDVERSLAG 13-14/04 - Squirrels/PioneersSPARTANS START IN MINEUR


Errors doen Spartans in 2 wedstrijden de das om...

Een frisse maar zonnige Zaterdag voor Opening Day 2019 en de clash tegen de buren van Borgerhout was een mooie setting voor de start van het competitiegeweld op Lefty's Field.
Na de voorstelling van beide ploegen en officials werd de traditionele 'Eerste Pitch' geworpen door Elke Brydenbach, Districtsschepen van Sport voor het district Deurne. Op onze Facebookpagina kan je de foto's van de opening bekijken.

Na de plichtplegingen barstte het geweld volop los. Met Anderson Gerdel (7.0ip - 2h - 1r - 1er - 3bb - 7so) op de heuvel voor Spartans kon met vertrouwen aan de wedstrijd begonnen worden.
De eerste innings gingen vlot voor Anderson die ondanks het frisse weer pitchte alsof vorig seizoen nog steeds aan de gang was. Het zou tot in de 4e inning duren eer Anderson een eerste walk opgaf en Borgerhout de eerste loper op base kreeg.
Aan de andere kant brachten de Squirrels Jace Van Droogenbroeck (6.0ip - 0h - 1r - 1er - 8bb - 5so) op de heuvel. Jace gooide een prima wedstrijd en slaagde erin ook het Spartaanse kanon lam te leggen. Ondanks een alle-bases-bezet situatie in de 1e inning duurde het tot in inning 6 eer Spartans de score kon openen middels een sacrifice fly van Jarno Ryniers (1-0).

In inning 7 kon Borgerhout meteen de stand in evenwicht brengen door een, door Anderson zelden opgegeven, homerun van Sam Boermans (1-1). In de gelijkmakende 7e slagbeurt klom Spartans opnieuw op voorsprong. Yannick Gontier (4.0ip - 5h - 4r - 2er - 1bb - 1so) was bij de start van de inning Jace VD komen vervangen, kreeg meteen 2 hits tegen en met opnieuw een sacrifice fly, dit keer van Alexis Marquez, gevolgd door een error stond er een 3-1 voorsprong op het bord. Dat zag er dus goed uit voor de Spartanen.

Bij de start van de 8e inning werd Carlos Cortes Rojas (3.0ip - 6h - 7r - 4er - 3bb - 4so) op de heuvel gebracht voor Spartans. Carlos die zijn eerste seizoen in de hoogste reeks in België speelt stond meteen voor de opdracht om de wedstrijd binnen te halen. Een aarzelend begin zag Borgerhout echter 3 hits slaan en met 2 runs de bordjes opnieuw gelijk te hangen (3-3). Zo gaven de Spartanen dus 2 keer een voorsprong weg en dat zou hen zuur opbreken...

De 9e inning zag een dramatische error van 3e baser Elio Basnueva (een overthrow naar 1) en zo kon Squirrels voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komen (3-4). In de laatste slagbeurt kon Spartans eveneens profiteren van een error van de Squirrels-verdediging en na 2 hits de stand op 4-4 brengen en zo een gevreesde tie-break uitlokken (jaja dat onding bestaat nog steeds...).

Zoals we vorig seizoen meermaals zagen is de tie-break niet meteen een sterk punt voor de Spartanen. Zo ook deze keer waar de Squirrels met 2 hits en geholpen door alweer een error de wedstrijd in een definitieve plooi kon leggen door 4 runs te scoren (4-8). In de gelijkmakende slagbeurt kon nog wel een run gescoord worden (5-8) maar het was duidelijk dat de 2 errors er deze keer teveel aan waren. Meteen een zure nederlaag voor de regerend landskampioen.


De wedstrijd op Zondag op en tegen Hoboken Pioneers moest dan maar meteen geprobeerd worden om het verlies weg te spelen. Dat draaide er volledig anders uit dan verwacht...We kunnen er dan ook kort over zijn...

Alvast excuses voor het ontbreken van pitching stats hier maar de informatie was op het moment van schrijven niet beschikbaar.
Voor Pioneers stond Ben Van Nuffel op de heuvel en die zou de Spartaanse aanval aardig onder druk houden en zo het scoren beletten. In de eerste slagbeurt van Pioneers konden meteen 3 runs gescoord worden tegen Spartans-starter Sharlon Lebacks.
Een rampscenario voor de Spartanen die nooit in de wedstrijd zouden komen. Sharlon werd na 3 innings vervangen door José Luis Larrinaga maar ook die kon de Pioneers-batting niet stil houden. Ook Nabil Tauil slaagde er niet in grip te krijgen op de Hobokenaren en terwijl de Spartaanse bats blijkbaar terug in winterslaap waren bouwde Pioneers een gestage voorsprong uit.
Met ondertussen voor Pioneers Gregg Mareels op de heuvel konden de Spartanen nog steeds geen gaatje vinden in de verdediging wat uiteindelijk resulteerde in een pijnlijke nederlaag en een 0-op-2 voor de fiere landskampioen na het openingsweekend...

Dat betekent dat Spartans meteen op achtervolgen op Squirrels is aangewezen die ook hun tweede wedstrijd van het seizoen, dit keer tegen Brasschaat, konden winnen. Dat legt ook meteen al druk op de ketel met een dubbele confrontatie tegen Royal Greys, net terug in de Gold-reeks, in het verschiet voor volgend weekend.

WE ARE SPARTANS!


Lees ook het artikel in Gazet van Deurne!

Alle artikelteksten op deze site door Webbie en deze zijn persoonlijk van de auteur en niet noodzakelijk de mening van K.Deurne Spartans BSC
MENU
Disclaimer
Alle teksten op deze site door Webbie en deze zijn persoonlijk van de auteur en niet noodzakelijk de mening van K.Deurne Spartans BSC

Foto's : Pit De Bens behoudens andere vermelding. Alle rechten voorbehouden.

Logo's en Affiches : Pit De Bens. Alle rechten voorbehouden.

Alle content is eigendom van K.Deurne Spartans BSC tenzij anders vermeld. Reproductie of publicatie kan enkel met uitdrukkelijke toestemming van K.Deurne Spartans BSC en/of de auteur.

© K.Deurne Spartans BSC - 2019
Onze Nieuwsbrief
U verlaat www.spartans.be en wordt omgeleid naar onze mailinghost!

Koninklijke Deurne Spartans Baseball en Softball Club vzw

Ruimtevaartlaan 22, 2100 Deurne - info@spartans.be
Telefoon : +32 3 366 19 05

IBAN : BE36 7755 9910  7181
BIC : GKCC BE BB
BTW : BE 0415 171 777
© Koninklijke Deurne Spartans BSC vzw - 2019 - Alle Rechten Voorbehouden
Feedback : admin@spartans.be
Versie: 5.3 - 24/05/2019