>
KONINKLIJKE DEURNE SPARTANS
BASE- EN SOFTBALLCLUB
STAMNUMMER 15 - SINCE 1948
Welcome to the Home of the
2015 / 2016 Back-To-Back AND 2018
Belgian Baseball Champions
KONINKLIJKE DEURNE SPARTANS
BASE- EN SOFTBALLCLUB
STAMNUMMER 15 - SINCE 1948

Archiefpagina artikels Eerste Team

Lees hier het Eerste Team-blog.
Navigeer door de artikels met de pagina-aanduiding hieronder.

WEDSTRIJDVERSLAG 16/06 @PHOENIX EN 17/06 vs GREYSSPARTANEN EVEN HET SPOOR BIJSTER

2 keer verlies ziet Borgerhout langszij komen in de stand

De loodzware Europese campagne heeft duidelijk zijn sporen nagelaten bij de Spartanen. In wat in weze een weekend met 2 wins moest opleveren konden onze jongens geen enkele keer aanspraak maken op de overwinning.
Zuur verlies waardoor de buren van Borgerhout nu naast de Spartanen in de rangschikking klimmen.

Op het kunstgras van Mont-Saint Guibert Phoenix, de laatste in de stand, kwam Spartans maar tot een totaal van 5 hits in de wedstrijd. Met die cijfers wordt het natuurlijk moeilijk om een wedstrijd winnend af te sluiten. Het gebrek aan slagkracht resulteerde in een 5-1 verlies en een zware opdoffer voor de fiere Spartanen.

Spartans sloeg wel een hit, een triple van Leonel Reina Viant, maar scoorde niet in de eerste inning tegen Phoenix-starter Robbe De Jong (6.0ip - 4h - 1r - 1er - 3bb - 3so). Met Carlos Cortes (7.0ip - 4h - 4r - 3er - 3bb - 4so) op de heuvel voor Spartans kwam Phoenix eveneens niet tot scoren in de gelijkmakende slagbeurt. De wedstrijd nam echter een andere wending in inning 2 waarin 2 base-on-balls, een error van de Spartans-verdediging, een wild pitch, een hit-by-pitch en een hit van Phoenix de bordjes op 3-0 bracht voor de thuisploeg.

Spartans zou hier niet meer van recuperen. Phoenix dikte de score in inning 3 nog aan tot 4-0 na 3 hits. Ondertussen bleef het Spartaanse kanon stil. Inning 4 en 5 werden door beide werpers zonder schade afgewerkt en uiteindelijk kon Spartans de 0 van het bord vegen in inning 6 door 2 hits (4-1).
De zevende inning zag Jamie Flynn (3.0ip - 1h - 0r - 0er - 1bb - 4so) op de heuvel komen voor Phoenix en die zou de Spartans-aanval verder in bedwang houden.

José Larrinaga (1.0ip - 2h - 1r - 0er - 0bb - 1so) verving Carlos Cortes in inning 8 voor Spartans en geholpen door een nieuwe error en 2 hits dikte Phoenix de score nog aan tot 5-1. In inning 9 kwam Spartans niet meer tot scoren zodat de 5-1 meteen ook de eindstand was.

Een opdoffer van formaat in een wedstrijd waar de Spartanen nooit enige aanspraak konden maken op de overwinning en dat meteen de druk voor de Zondagwedstrijd tegen Royal Greys fors verhoogde.


De thuiswedstrijd tegen Royal Greys zag de Spartanen alweer vroeg op achterstand komen. Greys sloeg 2 hits tegen Spartans-starter Anderson Gerdel (9.0ip - 15h - 2r - 2er - 1bb - 10so) in inning 1 en opende zo de score (0-1). In een wedstrijd waarin Anderson Gerdel een voor hem ongezien aantal van 15 hits incasseerde konde de Merksmenaren toch de score niet verder uitdiepen. Inning 3 zag Spartans langszij komen na 2 hits (1-1) en zo leek het alsof de thuisploeg dan toch de controle kon overnemen.

De Spartaanse slagkracht gaf echter alweer niet thuis. Greys-werper Anderson Martinez (5.1ip - 1h - 2r - 1er - 3bb - 8so) kon zo redelijk makkelijk de controle over de wedstrijd houden. Zijn vervanger Luis Torres (5.2ip - 1h - 2r - 1er - 3bb - 8so) zag in inning 7 de Spartanen toch op voorsprong komen. Geholpen door 2 base-on-balls en een hit stond de onverhoopte 2-1 op het bord. De voorsprong was echter van korte duur. Inning 8 zag Greys 3 hits slaan en zo de bordjes in evenwicht hangen (2-2).

De supporters van beide teams konden zo aan hun water voelen dat de gevreesde tie-break opdoemde aan de horizon.

Een scoreloze 9e inning bracht ons inderdaad tot het wangedrocht wat tie-break noemt. We vragen ons soms af of dat ding gesponsord wordt door de Nationale Loterij want het is ook niet meer of niet minder een regelrechte loterij.

Met voor Spartans José Larrinaga (2.0ip - 1h - 3r - 0er - 2bb - 0so) nu op de heuvel in inning 10 voor de tie-break kwam Greys 1 keer tot scoren (2-3) en in de gelijkmakende slagbeurt deed Spartans hetzelfde (3-3).
Naar inning 11 dus waarin Greys meteen 2 outs te verwerken kreeg na een double-play van de Spartans-verdediging maar door 2 errors van diezelfde verdediging kon, zonder een hit te slaan, 2 keer gescoord worden (3-5). De Spartanen konden geen weerwerk bieden en 3 snelle outs zag de wedstrijd als sneeuw voor het aangename Zondagzonnetje verdwijnen.

Een nieuw zwaar te incasseren verlies in een wedstrijd dat Greys 16 hits zag slaan waar de Spartanen maar 5 hits tegenover konden stellen...

Is het fysieke of mentale vermoeidheid, decompressie na het Europese avontuur, wat uiteraard te begrijpen is, of kwamen deze 2 wedstrijden gewoon te vroeg na de reis naar Bologna?
Borgerhout Squirrels weet waarover we het hebben want zij zagen vorig seizoen na het winnen van de CEB Cup in Valencia 3 van hun eerste 4 wedstrijden na het toernooi ook verloren gaan. Misschien moet er toch eens nagedacht worden om een extra pauze in te lassen voor de teams die ons land vertegenwoordigen op het Europese toneel.

Met Borgerhout nu op gelijke hoogte in de stand worden de 2 volgende wedstrijden, een double-header op het veld van, alweer, Phoenix enorm belangrijk. Niet alleen om de trein terug op het juiste spoor te krijgen maar om het vertrouwen in eigen kunnen te herstellen en zo opnieuw de leiding in de competitie op te eisen.

Niet versagen Spartanen! Let's do this!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 25-26/05 VS ROYAL GREYSSPARTANS STEVIGER AAN DE LEIDING

Twee solide wedstrijden ziet de Spartanen hun leiderspositie versterken

Laatste competitieweekend voor de Spartanen alvorens af te reizen naar Italië voor de Champions Cup 2019.

Met een pittige confrontatie tegen de tweede in de stand Royal Greys beloofde het alvast een boeiend weekend te worden voor spelers en aanhangers van beide teams.

De eerste wedstrijd begon alvast veelbelovend. Voor Greys startte Luis Torres (8.0ip - 6h - 6r - 4er - 3bb - 8so) met 3 snelle outs. Met Carlos Cortes (5.0ip - 1h - 0r - 0er - 5bb - 2so) voor het eerst als starter op de heuvel voor Spartans gokte coach Ronny De Vriendt om zoveel mogelijk innings uit de arm van Carlos te halen en zo Anderson Gerdel meer rust te gunnen.

Carlos startte ietwat aarzelend met na 2 snelle flyouts een base-on-balls en een hit-by-pitch maar kwam toch zonder schade uit de eerste inning.
In inning 2 vlamde voor Spartans Gino Jonis een homerun over links-centerveld zodat de Spartanen het eerste punt op het bord konden zetten (0-1). Wat volgde waren 3 snelle innings waarin niet gescoord werd en de Spartanen 3 double-plays draaiden om telkens netjes uit de inning te komen. Nog steeds 0-1 na 4 innings dus.

Tijd voor wat meer actie moet de Spartaanse dugout gedacht hebben en 2 hits, waaronder een triple van Fernan Delgado, en 2 errors verder stond de 0-3 op het bord. Greys had geen antwoord en na een sterke vijfde inning van Carlos Cortes stond een mooie voorsprong voor Spartans op het bord (0-3).

De volgende 3 innings vlogen scoreloos voorbij en Spartans, nu met Anderson Gerdel (4.0ip - 1h - 0r - 0er - 2bb - 3so) op de heuvel, gaf geen krimp tegen de aanval van Greys.

De negende inning zou echter de wedstrijd beslissen. Na 3 base-on-balls en een wild pitch zette Greys met alle bases bezet Oswaldo Espinal (0.0ip - 1h - 3r - 3er - 2bb - 0so) op de heuvel.
Een base-on balls bracht het vierde punt over de plaat voor Spartans (0-4). Een hit van Adalberto Vincente maakte er 0-6 van en een nieuwe base-on-balls zette de 0-7 op het bord wat ook meteen het einde betekende voor Oswaldo Espinal die vervangen werd door Edgardo Nieto (1.0ip - 1h - 0r - 0er - 0bb - 1so). Een hit-by-pitch zette de bases opnieuw vol en na een hit van Gino Jonis stond het 0-8. Een balk (foute beweging van de werper) maakte daar 0-9 van.
Een Spartaanse inning waar 6 runs gescoord werden na slechts 2 hits...

De laatste slagbeurt van Greys veranderde daar niets meer aan en met een strikeout besliste Anderson Gerdel de wedstrijd.

Een sterk resultaat voor de Spartanen die met vertrouwen naar de wedstrijd op Zondag konden toeleven.


Een zonnige Zondagnamiddag op Lefty's Field was de ideale setting tussen al het verkiezingsgeweld door voor een nieuwe clash met concurrent Royal  Greys. Elke Spartaan was erop gebrand om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en zo met een goed gevoel voor 3 weken de vaderlandse competitie achter zich te laten.

De Spartanen namen in ieder geval een vliegende start en zetten, na een scoreloze inning van Greys, meteen na een hit en 3 base-on balls van Greys-starter Eder Hernandes (5.0ip - 5h - 7r - 6er - 6bb - 3so) de 2-0 op het bord.
Inning 2 was echter een moeilijke inning voor Spartans-werper Alexis Marquez (8.0ip - 6h - 3r - 2er - 3bb - 6so) die 3 hits incasseerde en Greys de bordjes gelijk zag hangen (2-2).

Enkele snelle slagbeurten verder zag Gino Jonis in de 4e inning zijn tweede homerun van het weekend slaan en Spartans opnieuw aan de leiding brengen (3-2). De voorsprong was echter van korte duur want een hit en een error van de Spartans-verdediging later in inning 5 was de partij terug in evenwicht (3-3).

Tijd om het gaspedaal in te drukken dachten de Spartanen en gebruik makend van 3 base-on-balls sloeg de Spartaanse aanval 4 hits en vlogen 4 runs over de thuisplaat (7-2).
De veer bij de Merksemnaren was duidelijk gebroken en alhoewel Greys-reliever Rafael Duran Garcia (3.0ip - 2h - 2r - 1er - 5bb - 2so) pas in de achtste slagbeurt van Spartans 2 runs moest toestaan (9-3), kon Spartans-closer David Ochoa Blanco (1.0ip - 1h - 0r - 0er - 0bb - 1so) in de negende inning de wedstrijd uitwerpen en de eindstand vastleggen op 9-3.

Een nieuwe belangrijke overwinning en meteen ook de tiende(!) op rij. Het aarzelende competitiebegin met 3 keer verlies op 4 wedstrijden is daarmee helemaal uitgewist. De andere concurrenten deelden allemaal de punten (1-1) zodat de Spartanen meteen ook steviger aan de leiding komen en nu 2 wins meer tellen dan naaste concurrent Borgerhout Squirrels die wel terug over Royal Greys naar de tweede plek springen.

Aanstaande Donderdag om 15u30 volgt de uitwuifwedstrijd voor de Spartanen, op het veld van Brasschaat Braves, in het kader van de kwartfinale van de Beker van België. Hopelijk kan de halve finale bereikt worden en kan er zo volgende Zondag met een optimaal gevoel afgereisd worden naar Bologna in Italië voor de European Champions Cup, de Champions League van het Europese Baseball.

Meer daarover later...

Lees ook het artikel in Gazet van Deurne!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 18-19/05 VS SQUIRRELSSPARTANS NAAR DE EERSTE PLEK IN DE STAND!

2 Verdiende wins zien de Spartanen voor het eerst dit seizoen bovenaan de rangschikking prijken

De confrontatie met de buren in de 'Derby van het Vliegveld' liep voor de Spartanen uit op een triomf met 2 overwinningen. Waar we in de wedstrijden tegen de aartsrivalen meestal op het puntje van onze stoel zitten zagen we deze keer op Zaterdag een sterk Spartans en een wisselvallig Squirrels. Op Zondag zagen we een hallucinante vertoning met 44 (!) hits in een wedstrijd die 3.5 uur in beslag nam en waar buiten de Spartaanse overwinning niemand echt vrolijk van werd.

Zaterdag was het wachten tot in de 5e inning eer Spartans de ban kon breken tegen een sterk werpende Jace Van Droogenbroeck (6.0ip - 7h - 4r - 4er - 2bb - 4so) met, na een base-on-balls, 2 hits die 2 runs op het bord zetten (2-0).

Borgerhout antwoordde meteen in de zesde slagbeurt met 2 doubles tegen de eveneens op niveau werpende Spartans-starter Anderson Gerdel (7.2ip - 5h - 4r - 4er - 1bb - 7so) zodat ook voor hen de nul van het bord werd geveegd (2-1).
Spartans, niet onder de indruk, reageerde met 3 doubles in de gelijkmakende slagbeurt en liep uit tot 4-1.

Een scoreloze zevende inning voor Squirrels zag daarna een ontketend Spartans tegen Squirrels-reliever Christof Van Braecken (2.0ip - 7h - 5r - 5er - 0bb - 0so). In een inning waar de Spartanen 7 hits sloegen zagen we back-to-back homeruns van Alexis Marquez en David Ochoa Blanco en een 9-1 stand voor de Spartanen na inning 7.

Squirrels startte een comeback in de achtste slagbeurt door na 2 snelle outs en een base-on-balls met 3 hits 3 runs kon tegenscoren (9-4). Meteen ook het einde voor Anderson Gerdel op de heuvel die vervangen werd door Carlos Cortes (1.1ip - 0h - 0r - 0er - 2bb - 4so). Ondanks een verdedigende error sloot Carlos de inning af met een strikeout zodat de schade alsnog beperkt bleef.

Spartans scoorde niet tegen en in de negende inning kon Squirrels, ondanks 2 base-on-balls maar gevolgd door 3 strikeouts, niet meer scoren zodat de 9-4 meteen de eerste belangrijke win op de tabel zette.

Een sterke teamprestatie met eveneens 14 hits leverde een verdiende win op!


Wat we op Zondag geserveerd kregen leek meer op tafeltennis dan op een baseballwedstrijd tussen 2 van de sterkste teams van het land.
Ondergetekende kan zich niet herinneren ooit een wedstrijd op het hoogste niveau gezien te hebben waarin beide partijen een totaal van 44 hits uit de mouw schudden en 32 runs over de plaat brengen. Een totaal hallucinant gegeven dat nog lang in het geheugen van iedereen die erbij was gegrift zal staan.

Spartans schoot meteen uit de startblokken tegen Squirrels-starter Graham Fischer (3.0ip - 9h - 6r - 6er - 1bb - 3so), sloeg back-to-back doubles en zette 2 runs op het bord (0-2).
Het antwoord van Borgerhout bleef niet uit. 3 hits tegen Spartans-werper Alexis Marquez (4.0ip - 10h - 9r - 8er - 5bb - 2so) zag mede door een error van de verdediging een 4-2 stand voor de thuisploeg op het bord staan na inning 1. Een voorbode van wat nog komen zou...

Met elk 2 runs zag een 5-3 stand na inning 2 op het scorebord staan. Tijd voor de Spartanen om de druk te verhogen en met 4 hits/3 runs en 5 hits/4 runs in respectievelijk inning 3 en 4 een 5-10 tussenstand in het voordeel van de Spartanen op het blad te zetten. Inning 4 zag ook Yannick Gontier (1.2ip - 9h - 7r - 7er - 1bb - 0so) op de heuvel komen voor Squirrels maar dat kon het Spartaanse kanon niet stoppen en 3 runs in inning 5 verder stond een voor Spartans comfortabele 13-5 stand op het bord. Squirrels zette dan Mathias Group (3.1ip - 6h - 4r - 3er - 2bb - 0so) op de heuvel die enigszins de Spartaanse aanval kon tegenhouden.

De Eekhoorns beten echter terug en startten hun 5e slagbeurt met 4 single hits op rij, wat ook het einde inluidde voor Alexis Marquez op de heuvel die vervangen werd door José Larrinaga (3.0ip - 6h - 4r - 3er - 0bb - 1so). Met in totaal 7 hits en 6 runs sloeg Borgerhout zich terug in de wedstrijd met een 13-11 stand na inning 5 op het het scoreblad.

Beide teams bleven de hits uit de bats toveren maar het scoren viel even stil zodat met een 14-13 stand na 7 innings de wedstrijd eigenlijk opnieuw begon.
De achtste slagbeurt van de Spartanen zou de definitieve deuk in het pantser van Borgerhout betekenen. Met 4 hits en 3 runs werd een beslissende voorsprong genomen (17-13), Squirrels scoorde nog 1 run tegen Spartans-closer David Ochoa Blanco (2.0ip - 2h - 1r - 1er - 0bb - 2so) maar dichter kwamen ze niet meer (17-14).
Spartans deed hetzelfde tegen Sam Boermans (1.0ip - 2h - 1r - 1er - 0bb - 0so), closer van Borgerhout, en bracht de eindstand op 18-14 voor de Spartanen.

Na een 3.5 uur durend duizelingwekkend festival van hits en runs (Spartans sloeg er 26, Squirrels 18) was de opluchting zowel bij de Spartanen als bij de aanhang er een vol ongeloof. Het maakte echter de euforie over de 2 overwinningen tegen de aartsrivalen er niet minder om. Zeker omdat Spartans de grote overwinnaar van het weekend is. De concurrenten Brasschaat Braves en Royal Greys kwamen niet verder dan een 1-1 puntendeling zodat de Spartanen over Greys en Borgerhout voor het eerst dit seizoen naar de eerste plaats in de rangschikking springen!

Met volgende week 2 wedstrijden tegen Royal Greys, Zaterdag in Merksem, Zondag thuis, op het programma neemt de spanning alleen maar toe.
Volgend weekend is ook het laatste competitieweekend voor de Spartanen alvorens, na nog de kwartfinale van de Beker van België op 30 mei op het veld van Brasschaat Braves, af te reizen naar Bologna voor de European Champions Cup 2019.
Belangrijk om nog wat vertrouwen te tanken vóór de Spartanen de Belgische eer op het hoogste Europese niveau gaan verdedigen!

Lees hier ook het artikel in Gazet van Deurne!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 11/05 @BRAVESDUBBELE WINST OP BRAVES


Spartanen zetten hun opmars verder

Met een, altijd lastige, verplaatsing naar Brasschaat Braves en een double-header op Zaterdag op het programma wilden de Spartanen de 4 op 4 van de laatste 2 weken aandikken naar een 6 op 6.

Met 2 hits en 1 run tegen Braves-starter Artuur Driessens (6.0ip - 7h - 1r - 1er - 8bb - 2so) in de eerste inning maakte Spartans in ieder geval die bedoelingen al meteen duidelijk (0-1).
Brasschaat kon in de derde inning profiteren van een zeldzame error op een pick-off van Spartans-werper Anderson Gerdel (8.0ip - 5h - 1r - 0er - 2bb - 10so) en met 2 hits de gelijkmaker op het bord zetten (1-1).

Wat volgde waren een aantal snelle innings waarin niet gescoord werd en pas in de 7e slagbeurt van Spartans leek daar verandering in te komen. Met alle bases bezet werd Braves-werper Artuur Driessens vervangen op de heuvel door Lucas Rizzi (3.0ip - 2h - 3r - 0er - 2bb - 2so). Die gooide een prima inning en kon Spartans alsnog het scoren beletten. De 8e inning zag Spartans echter 2 hits slaan, scoren op een error van de Braves-verdediging en met 3 runs een 1-4 voorsprong nemen.

Een ideaal scenario voor Spartans-closer Carlos Cortes (1.0ip - 2h - 1r - 1er - 0bb - 0so) die nog 1 run van de Brasschatenaren zou toelaten maar de 2-4 overwinning in de Spartaanse zak kon steken.


Gesterkt na de overwinning in de eerste wedstrijd begon Spartans op dezelfde manier, sloeg in inning 1 een hit, profiteerde van een fout in de verdediging van Braves en scoorde meteen een run (0-1). Meteen druk op Braves-starter Robin Roevens (7.2ip - 13h - 5r - 1er - 1bb - 4so) die van zijn kant een prima wedstrijd gooide en pas in de 5e inning een tweede run zou incasseren (0-2 na 5innings).

Ondertussen zagen we aan Spartans-kant een sterk werpende Sharlon Lebacks (6.1ip - 3h - 2r -2er - 2bb - 2so) die na een moeilijk seizoensbegin als herboren op de heuvel stond. De 7e inning echter zou de spreekwoordelijke inning-te-veel worden voor Sharlon die 2 runs moest toestaan (2-2) en dan ook vervangen werd door José Larinnaga (1.1ip - 0h - 2r - 2er - 2bb - 0so). José nam uitstekend over en kwam uit de inning zonder verdere score van Braves.

De Spartanen waren echter niet onder de indruk van de plotse gelijke stand en zetten zich aan het kanon in de 8e inning. Ook voor Braves-starter Robin Roevens was deze inning er teveel aan. Na het incasseren van 4 hits en 3 runs (2-5) kon reliever Lino Ballardini (1.1ip - 3h - 1r - 1er - 1bb - 1so) de Spartans-rally stoppen en zo toch de Brasschatenaren nog een kans geven om terug in de wedstrijd te komen.

Na 2 base-on-balls, toegestaan door José Larinnaga, in de 8e slagbeurt van Braves was het de beurt aan David Ochoa Blanco (1.1ip - 2h - 0r - 0er - 1bb - 1so) om Brasschaat tegen te houden. Een double van Axel Poesmans bracht echter 2 runs binnen (4-5) en zag de Braves weer in de wedstrijd komen.

Vastbesloten om de win mee naar Deurne te nemen sloegen de Spartaanse krijgers 3 hits in inning 9, scoorden een run en brachten zo de score op 4-6. Ondanks nog een fout in de Spartans-verdediging kwam Brasschaat niet meer tot scoren zodat de tweede overwinning van de dag een feit was.

We zagen in de 2 wedstrijden een sterk en vastberaden Spartans dat, ondanks sterk weerwerk van Braves, telkens op het juiste moment kon toeslaan, de druk op de thuisploeg kon houden met stevige batting en prima werk van de Spartans-werpers. Spartans zoals we Spartans, als supporter, willen zien spelen. Veel moed, overtuiging en technisch sterk...Zo doen we dat!


Met de 6 op 6 springt Spartans over Braves naar een derde plaats in de rangschikking en is het moeilijke begin (1 op 4) van de competitie bijna vergeten. Met volgend weekend (Zaterdag 15u30 thuis, Zondag 15u30 uit) de burenstrijd aan het vliegveld op de kalender kan toch met enig vertrouwen naar de derby worden uitgekeken. Zaak voor de Spartanen om de opmars in de rangschikking verder te zetten en zeker niet opnieuw de rol te lossen.

Lees ook het artikel in Gazet van Deurne!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 04-05/05 VS PIONEERS2 KEER ZUINIGE WINST

Twee belangrijke thuiswedstrijden tegen Hoboken Pioneers afgelopen weekend voor de Spartanen, die na de dubbele winst vorige week tegen Phoenix hun opmars in de rangschikking wilden verderzetten. Met de 11-1 winst van Pioneers op de tweede speeldag, in een voor Spartans ondermaatse wedstrijd, in het achterhoofd was enkel 2 keer winst voldoende deze keer.

De eerste wedstrijd, op Zaterdag, bleef lang op slot. De weersomstandigheden waren zeker niet baseballgezind (we zagen de hele dag al hagelbuien) en dat zou toch een invloed hebben op de intensiteit van de wedstrijd. Met Anderson Gerdel (7.0ip - 3r - 2er - 4h - 4bb - 6so) op de heuvel kon Spartans tot in de 5e inning de nul houden tot een hit en een daaropvolgende error Pioneers op een 0-2 voorsprong zag komen. Pioneers-starter Ben Van Nuffel (6.1ip - 4r - 4er - 6h - 2bb - 3so) had ondertussen de Spartaanse aanval onder controle en het was wachten tot in de 6e inning wanneer David Ochoa Blanco met een 3-run homerun de Spartanen op een 3-2 voorsprong kon brengen.

Nog een run in de 7e inning later maakte een einde aan het werk voor Ben Van Nuffel. Pioneers-reliever en jongere broer van Ben, Sam Van Nuffel (0.0ip - 3r - 3er - 5h - 0bb - 0so) had echter problemen om de controle over te nemen en de Spartanen maakten daar gretig gebruik van om de 7e inning af te sluiten met een 7-2 voorsprong.

Pioneers kon in de 8e inning nog tegenprikken maar verder dan een 3e run kwamen ze niet (7-3). Spartans-closer Carlos Cortes (2.0ip - 0r - 0er - 1h - 4bb - 5so) incasseerde, ondanks 4 base-on-balls, geen enkele run meer, Brendan Verspreet (1.1ip - 0r - 0er - 0h - 1bb - 0so) kon voor Pioneers de boel dicht houden zodat de 7-3 eindstand toch verdiend kon genoemd worden.

Eerste belangrijke win binnen en op naar Zondag.


Was het het wisselvallige weer of een andere mysterieuze reden maar wat we op Zondag te zien kregen was een incidentrijke wedstrijd waar achteraf nog lang over nagekaart werd.

Net als de dag ervoor bleef de wedstrijd lang op slot. Pioneers-starter Steve De Saedeleer (5.1ip - 3h - 2r - 1er - 3bb - 3so) had controle over de Spartaanse aanval en zo bleef de 0 lang op het bord.
Er was in de vierde inning een verhitte discussie aan de thuisplaat nodig om de eerste run op het bord te brengen voor Pioneers. De protesten vlogen over-en-weer, beide supporterskernen roerden zich en dat zou het niveau van de wedstrijd zeker niet ten goede komen. Hier verder op ingaan in dit artikel brengt echter geen zoden aan de dijk dus we laten het voor wat het was, 0-1 Pioneers en de Spartanen opnieuw onder druk.

Gelukkig kon in de gelijkmakende slagbeurt, met behulp van een error in de Pioneers-verdediging, Spartans meteen gelijk maken (1-1). Een hit-by-pitch en een base-on-balls gevolgd door een hit bracht in de 5e inning de 2-1 voorsprong op het bord. Alexis Marquez (8.1ip - 6h - 1r - 0er - 2bb - 9so), net als vorige week een uitstekende wedstrijd gooiend voor Spartans, kwam niet in de problemen en closer David Ochoa Blanco (0.2ip - 0h - 0r - 0bb - 1so) bleek een prima slot op de deur om zo de 2-1 winst veilig te stellen.

De Spartanen konden zo de 2 wins thuis houden en met een dubbele confrontatie aanstaande zaterdag op het veld van Brasschaat Braves in het vooruitzicht is dat een mooie opsteker.
De Brasschatenaren zullen zoals altijd voor een warme ontvangst zorgen en van in het begin meteen proberen om Spartans onder druk te zetten. Aan de Spartaanse horde om hun tanden te laten zien en vol aan de bak te gaan!

Lees ook hier het artikel in Gazet van Deurne!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 01/05 BEKER VAN BELGIE @GENT KNIGHTSSPARTANS STOOT DOOR IN BEKER VAN BELGIE


Afgelopen Woensdag 1 Mei traden de Baseball Gold Divisie - ploegen in de arena van de Beker van België.

Voor de Spartanen stond een verplaatsing naar 1BB'er Gent Knights op het programma. In de Bekercompetitie wordt een handicapsysteem toegepast waar het team uit een lagere divisie per divisie verschil een voorgift van 3 runs krijgt. Zo startte Gent dus met een voorsprong van 3-0 aan de wedstrijd.

Het reglement van de Beker bevat een aantal specifieke regels met beperkingen tot het opstellen van F-spelers (buitenlandse spelers). Zo worden zij beperkt tot het werpen van max 3 innings en mogen er maximaal slechts 2 tegelijkertijd op het veld staan. Voor de coaches is dat wel degelijk een puzzelwerk dat de nodige aandacht vereist en dat tot gevolg heeft dat er een volledige rotatie van pitchers de revue passeert en ook de veldbezetting regelmatig moet gewijzigd worden.

Onze Spartanen waren, ondanks de reglementering, echter een maatje te groot voor de Gentenaren. De Gentse aanval kon slechts 1 run scoren bovenop hun voorgift van 3 runs tegen de Spartaanse werpers zodat hun saldo beperkt bleef tot 4.
Spartans deed de job zoals verwacht werd, duwde stevig op het gas en scoorde 15 runs tegen een verdediging die wat steekjes liet vallen.

Een logische 04-15 uitslag waarmee de Spartanen doorstoten naar de kwartfinales waar hen op 30 Mei, Hemelvaartsdag, een ontmoeting in en tegen Brasschaat Braves staat te wachten.


Komend weekend volgt eerst de dubbele confrontatie op Lefty's Field met de Hoboken Pioneers.
Alweer een zéér belangrijke confrontatie waar het verlies op de tweede speeldag van de competitie (11-1) moet goedgemaakt zien te worden. De Hobokenaren, vers van een dubbel verlies tegen Royal Greys vorig weekend, zullen erop gebrand zijn om die kater door te spoelen.

Aan de Spartanen om volle bak gas te geven en verder te denderen richting de hogere regionen van de rangschikking!


WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 27-28/04 - PhoenixSPARTAANSE APRILSE GRILLEN

Wel 2 keer winst

Zowel de maand April als onze Spartanen lieten afgelopen weekend hun grillen zien. Het weer was in sterk contrast met vorige week; koud, regenachtig en een strakke wind en ook de Spartanen bliezen warm en koud.

Vooraf was duidelijk dat, na de gemiste start met een 1 op 4, de dubbele confrontatie thuis met Mont-Saint Guibert Phoenix 2 overwinningen moest opleveren voor Spartans.

De druk was dus wel degelijk aanwezig en ook duidelijk merkbaar (ook op de tribune...).
In de eerste wedstrijd was de opdracht voor Spartans-starter Anderson Gerdel (5.0ip - 7h - 4r - 2er - 1bb - 4so) duidelijk. Phoenix onder druk houden en niet teveel weggeven.
Spartans kwam snel op een 2-0 en 4-1 voorsprong tegen Phoenix-starter Jeremy Voets (5.2ip - 4h - 7r - 6er - 8bb - 1so). In de 5e inning echter en na 2 hit-by-pitches, enkele hits en een aantal onbegrijpelijke en slordige missers van de Spartans-verdediging kwam Phoenix terug in de wedstrijd. Met een 4-3 stand na 5 innings lag de wedstrijd dus weer helemaal open.

Gelukkig genoeg deed de aanval deze keer wel zijn werk en zo nam Spartans opnieuw de controle over van de wedstrijd (7-3). Blijkbaar vonden enkele Spartaanse verdedigers het zo niet spannend genoeg en opnieuw enkele errors (Spartans zou er 6 (!) maken in de wedstrijd) later kwamen de zuiderburen een tweede keer terug in de wedstrijd (7-6). De 2 laatste innings zouden dus razend spannend worden...
Reliever Carlos Cortes (4.0ip - 3h - 2r - 1er - 1bb - 6so) deed echter een prima job op de heuvel en kon de Phoenix-aanval in die 2 laatste innings stilleggen. Spartans scoorde in de 8e slagbeurt nog een run (8-6) en die zou de wedstrijd in een definitieve plooi leggen. Phoenix scoorde niet meer en zo was de noodzakelijke winst met veel vallen en opstaan dan toch binnen.

De tweede wedstrijd, op Zondag, zag Spartans meteen op achterstand komen. Ondanks de zeer degelijke pitching van starter Alexis Marquez (9.0ip - 8h - 3r - 2er - 2bb - 6so) bleven de errors (alweer 4...) weer niet achterwege. Het gevolg, een tussenstand van 1-3 en dat zag er op dat moment in de wedstrijd niet echt hoopgevend uit. Phoenix-starter Robbe De Jong (6.0ip - 7r - 3er - 1bb - 6so) had degelijke controle over de Spartans-aanval en er was een solo homerun van Leonel Reina Viant nodig om de Spartanen terug in de wedstrijd te brengen (2-3).

Nog steeds was het lastig om een gaatje te vinden in de Phoenix-verdediging en reliever Jamie Flynn (2.0ip - 1h - 1r - 0er - 0bb - 3so) incasseerde slechts, met opnieuw een solo homerun dit keer van Nabil Tauil, de gelijkmaker in de stand (3-3).

Met een ultieme inspanning en enkele errors van Phoenix kon Spartans dan toch uiteindelijk het laken naar zich toe trekken en zo een gevreesde tie-break vermijden (4-3). De 4-3 overwinning was met bloed, zweet, tranen en errors uit de brand gesleept en de dubbele winst betekent dat nu met een 3 op 6 de statistiek er wat rooskleuriger uitziet.

Volgende week volgen alweer 2 thuiswedstrijden, Zaterdag en Zondag om 15u30, tegen Hoboken Pioneers. Enkele weken geleden werd nog kansloos op het veld van Pioneers verloren en het is dus, alweer, zaak om absoluut de 2 wins thuis te houden en zo het vertrouwen en de plaats in de rangschikking een boost te geven.

WE ARE SPARTANS!


WEDSTRIJDVERSLAG 20-21/04 - GREYSSPARTANS-MOTOR SLAAT (NOG) NIET AAN


Wisselvallig Spartans laat 2 gezichten zien...


Een warme Zaterdag in April was een aangenaam kader om de 2 nederlagen van vorig weekend door te spoelen. Althans dat dacht menig Spartaan dan toch...

Tegenstanders van dienst dit weekend waren Royal Greys en de thuiswedstrijd begon in ieder geval zoals verwacht.
Alhoewel Spartans-starter Anderson Gerdel (9.0ip - 12h - 1r - 1er - 0bb - 10so) een aarzelende start nam op de heuvel, met 12 hits in 9 innings en ondanks 10 strike-outs toch een on-Anderson prestatie afleverde, was het toch Spartans dat in de 1e inning meteen een run op het bord kon zetten tegen Greys-werper Luis Torres (6.0ip - 9h - 6r - 6er - 6bb - 7so) (1-0).

De derde inning zag Greys echter met 3 hits op gelijke hoogte komen en zo de druk weer bij Spartans leggen (1-1). Gelukkig zagen we de Spartanen in de gelijkmakende slagbeurt 4 hits slaan en profiterend van enkele doorgeschoten ballen bij Greys-catcher Jonathan Linares 5 runs op het bord zetten (6-1). Eindelijk wat ademruimte voor de Spartanen die nu duidelijk iets meer ontspannen konden gaan spelen.

Terwijl Anderson meer grip op de wedstrijd kreeg en Greys ondanks meerdere hits niet kon scoren viel ook de Spartaanse aanval stil. Ook tegen Greys-reliever Rafael Duran (2.0ip - 2h - 0r - 0er - 1bb - 0so) kon Spartans de voorsprong niet vergroten. Daarvoor werden er aan beide kanten teveel lopers op de bases achtergelaten (8 voor Spartans en 10 voor Greys).
De wedstrijd vorderde dus naar de 9e inning met nog steeds een 6-1 stand op het bord. Greys probeerde nog terug in de wedstrijd te komen maar met een mooie double-play in de laatste slagbeurt kon Spartans de eerste overwinning van het seizoen op zak steken.

Met goede moed dus naar Zondag voor de uitwedstrijd in Merksem.

Met de eerste win op het bord was een goed resultaat weer noodzakelijk. Dat zou echter (alweer) anders uitdraaien dan verwacht.

Al in de eerste inning kon de thuisploeg op voorsprong komen met 2 hits tegen Spartans-starter José Larrinaga (3.0ip - 9h - 5r - 5er - 2bb - 1so) die geen grip kreeg op de Greys-aanval (1-0). 9 hits in 3 innings en 4 runs verder werd José vervangen op de heuvel door Sharlon Lebacks (2.0ip - 4h - 6r - 3er - 1bb - 0so). Het scenario van vorige Zondag op Hoboken Pioneers (11-1 in 7 innings) leek zich zo te herhalen.

Ondertussen hield Greys-starter Eder Hernandez (7.0ip - 3h - 1r - 0er - 2bb - 7so) de Spartanen uitstekend in bedwang. Hij zou uiteindelijk maar 3 hits toestaan in de volledige wedstrijd en een eenzame run in de 4e inning incasseren en dan nog na een fout van de verdediging (4-1).
Ook Sharlon, na 2 innings vervangen door Nabil Tauil (1.0ip - 5h - 5r - 5er - 3bb - 1so) konden de ontketende Greys-batting niet onder controle krijgen en de slagenregen die volgde resulteerde in een 18 hits en 16 runs puntenfestival voor de Merksemnaren (16-1).

Alweer een ontnuchterend en zwaar verlies dat voor alle Spartanen een forse 'wake-up call' zou moeten zijn. Als regerend kampioen met een troosteloze 1 op 4 beginnen aan wat een loodzwaar seizoen belooft te worden is niet meteen de start die iedereen verhoopt had.
Het is uiteraard nog vroeg maar met 2 thuiswedstrijden tegen Mont-Saint Guibert Phoenix op het programma (Zaterdag en Zondag 15u30) wordt het stilaan tijd dat de Spartans-machine in een hogere versnelling schakelt en zo de trein weer op volle toeren laat draaien!

Wordt vervolgd...

WE ARE SPARTANS!


Lees ook het artikel in Gazet van Deurne!

WEDSTRIJDVERSLAG 13-14/04 - Squirrels/PioneersSPARTANS START IN MINEUR


Errors doen Spartans in 2 wedstrijden de das om...

Een frisse maar zonnige Zaterdag voor Opening Day 2019 en de clash tegen de buren van Borgerhout was een mooie setting voor de start van het competitiegeweld op Lefty's Field.
Na de voorstelling van beide ploegen en officials werd de traditionele 'Eerste Pitch' geworpen door Elke Brydenbach, Districtsschepen van Sport voor het district Deurne. Op onze Facebookpagina kan je de foto's van de opening bekijken.

Na de plichtplegingen barstte het geweld volop los. Met Anderson Gerdel (7.0ip - 2h - 1r - 1er - 3bb - 7so) op de heuvel voor Spartans kon met vertrouwen aan de wedstrijd begonnen worden.
De eerste innings gingen vlot voor Anderson die ondanks het frisse weer pitchte alsof vorig seizoen nog steeds aan de gang was. Het zou tot in de 4e inning duren eer Anderson een eerste walk opgaf en Borgerhout de eerste loper op base kreeg.
Aan de andere kant brachten de Squirrels Jace Van Droogenbroeck (6.0ip - 0h - 1r - 1er - 8bb - 5so) op de heuvel. Jace gooide een prima wedstrijd en slaagde erin ook het Spartaanse kanon lam te leggen. Ondanks een alle-bases-bezet situatie in de 1e inning duurde het tot in inning 6 eer Spartans de score kon openen middels een sacrifice fly van Jarno Ryniers (1-0).

In inning 7 kon Borgerhout meteen de stand in evenwicht brengen door een, door Anderson zelden opgegeven, homerun van Sam Boermans (1-1). In de gelijkmakende 7e slagbeurt klom Spartans opnieuw op voorsprong. Yannick Gontier (4.0ip - 5h - 4r - 2er - 1bb - 1so) was bij de start van de inning Jace VD komen vervangen, kreeg meteen 2 hits tegen en met opnieuw een sacrifice fly, dit keer van Alexis Marquez, gevolgd door een error stond er een 3-1 voorsprong op het bord. Dat zag er dus goed uit voor de Spartanen.

Bij de start van de 8e inning werd Carlos Cortes Rojas (3.0ip - 6h - 7r - 4er - 3bb - 4so) op de heuvel gebracht voor Spartans. Carlos die zijn eerste seizoen in de hoogste reeks in België speelt stond meteen voor de opdracht om de wedstrijd binnen te halen. Een aarzelend begin zag Borgerhout echter 3 hits slaan en met 2 runs de bordjes opnieuw gelijk te hangen (3-3). Zo gaven de Spartanen dus 2 keer een voorsprong weg en dat zou hen zuur opbreken...

De 9e inning zag een dramatische error van 3e baser Elio Basnueva (een overthrow naar 1) en zo kon Squirrels voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komen (3-4). In de laatste slagbeurt kon Spartans eveneens profiteren van een error van de Squirrels-verdediging en na 2 hits de stand op 4-4 brengen en zo een gevreesde tie-break uitlokken (jaja dat onding bestaat nog steeds...).

Zoals we vorig seizoen meermaals zagen is de tie-break niet meteen een sterk punt voor de Spartanen. Zo ook deze keer waar de Squirrels met 2 hits en geholpen door alweer een error de wedstrijd in een definitieve plooi kon leggen door 4 runs te scoren (4-8). In de gelijkmakende slagbeurt kon nog wel een run gescoord worden (5-8) maar het was duidelijk dat de 2 errors er deze keer teveel aan waren. Meteen een zure nederlaag voor de regerend landskampioen.


De wedstrijd op Zondag op en tegen Hoboken Pioneers moest dan maar meteen geprobeerd worden om het verlies weg te spelen. Dat draaide er volledig anders uit dan verwacht...We kunnen er dan ook kort over zijn...

Alvast excuses voor het ontbreken van pitching stats hier maar de informatie was op het moment van schrijven niet beschikbaar.
Voor Pioneers stond Ben Van Nuffel op de heuvel en die zou de Spartaanse aanval aardig onder druk houden en zo het scoren beletten. In de eerste slagbeurt van Pioneers konden meteen 3 runs gescoord worden tegen Spartans-starter Sharlon Lebacks.
Een rampscenario voor de Spartanen die nooit in de wedstrijd zouden komen. Sharlon werd na 3 innings vervangen door José Luis Larrinaga maar ook die kon de Pioneers-batting niet stil houden. Ook Nabil Tauil slaagde er niet in grip te krijgen op de Hobokenaren en terwijl de Spartaanse bats blijkbaar terug in winterslaap waren bouwde Pioneers een gestage voorsprong uit.
Met ondertussen voor Pioneers Gregg Mareels op de heuvel konden de Spartanen nog steeds geen gaatje vinden in de verdediging wat uiteindelijk resulteerde in een pijnlijke nederlaag en een 0-op-2 voor de fiere landskampioen na het openingsweekend...

Dat betekent dat Spartans meteen op achtervolgen op Squirrels is aangewezen die ook hun tweede wedstrijd van het seizoen, dit keer tegen Brasschaat, konden winnen. Dat legt ook meteen al druk op de ketel met een dubbele confrontatie tegen Royal Greys, net terug in de Gold-reeks, in het verschiet voor volgend weekend.

WE ARE SPARTANS!


Lees ook het artikel in Gazet van Deurne!

Alle artikelteksten op deze site door Webbie en deze zijn persoonlijk van de auteur en niet noodzakelijk de mening van K.Deurne Spartans BSC
MENU
Disclaimer
Alle teksten op deze site door Webbie en deze zijn persoonlijk van de auteur en niet noodzakelijk de mening van K.Deurne Spartans BSC

Foto's : Pit De Bens behoudens andere vermelding. Alle rechten voorbehouden.

Logo's en Affiches : Pit De Bens. Alle rechten voorbehouden.

Alle content is eigendom van K.Deurne Spartans BSC tenzij anders vermeld. Reproductie of publicatie kan enkel met uitdrukkelijke toestemming van K.Deurne Spartans BSC en/of de auteur.

© K.Deurne Spartans BSC - 2019
Onze Nieuwsbrief
U verlaat www.spartans.be en wordt omgeleid naar onze mailinghost!

Koninklijke Deurne Spartans Baseball en Softball Club vzw

Ruimtevaartlaan 22, 2100 Deurne - info@spartans.be
Telefoon : +32 3 366 19 05

IBAN : BE36 7755 9910  7181
BIC : GKCC BE BB
BTW : BE 0415 171 777
© Koninklijke Deurne Spartans BSC vzw - 2019 - Alle Rechten Voorbehouden
Feedback : admin@spartans.be
Versie: 5.3 - 24/05/2019